El cap de setmana passat, tant l'Escala com el Vilafant, van certificar l'ascens a Primera i a Segona Catalana, respectivament. Els escalencs van acabar la temporada amb una victòria contra el Sant Cugat B (79-66), tot i que van perdre el global de l'eliminatòria contra els vallesans. Malgrat perdre les dues eliminatòries de la promoció d'ascens, els d'Albert Clopés i Pitu Company van fer valdre la tercera posició aconseguida durant les 30 jornades de lliga i, si no hi ha cap sorpresa d'última hora, jugarà a Primera Catalana la temporada que ve. D'aquesta manera el club costaner recupera una categoria a la qual no militava des de feia quatre temporades. Ara els tocarà planificar la temporada vinent i hauran de definir quina serà la plantilla.

El Vilafant supera el Sant Quirze

Per la seva banda, el Vilafant sí que va guanyar la segona eliminatòria de la promoció d'ascens a Segona Catalana. Contra el Sant Quirze del Vallès, van vèncer tant a l'anada, a fora (68-76), com en la tornada, en el pavelló Joel González (69-53). Tot i tenir l'ascens assegurat, els vilafantencs hauran de jugar una tercera eliminatòria estèril, a un sol partit, contra el Gaudí barceloní, a camp neutral.

L'equip de Bru Rovira culmina una gran temporada, en què ha quedat segon de Tercera, amb un ascens i jugarà a la categoria masculina més alta de la història del club, Segona. Tot plegat és fruit d'una gran tasca feta els últims anys des de la remodelació de la construcció del pavelló.