El porter alemany Marc-André Ter Stegen signarà demà (13:30 hores, 11:30 GMT) la renovació del seu contracte fins al 2022 pel Barcelona, ha informat l'entitat catalana, en la que és la primera operació del club una vegada finalitzada dissabte la temporada.

El porter germànic s'ha destacat com la titular a la porteria de l'equip blaugrana, condició que va adquirir el curs passat quan el xilè Claudio Bravo va abandonar el club (va fitxar pel Manchester City).

En arribar al Barça, Ter Stegen va ser el porter titular de la Copa i de la Lliga de Campions, però va quedar com a suplent a la Lliga. El seu desig per ocupar la plaça titular en totes les competicions el va portar a plantejar un pols al club, que finalment va guanyar.

La seva titularitat l'ha revelat com un dels grans porters que ha tingut el Barcelona en la seva història, ja que a més de parar amb les mans i salvar partits, el seu joc amb els peus ha fet del porter tot un espectacle quan ha de jugar la pilota amb els seus companys, com si es tractés d'un central.

Amb l'acord d'ampliació del contracte, el Barcelona corrobora la confiança en ell, i li ha pujat la clàusula de rescissió de contracte a 180 milions d'euros.

En les tres temporades que porta en el Barcelona, just quan Luis Enrique també va recalar en el primer equip, l'alemany ha aconseguit nou títols: 2 Lligues, 3 Copes del Rei, 1 Lliga de Campions, 1 Mundial de Clubs, 1 Supercopa d'Espanya i 1 Supercopa d'Europa.

En els 93 partits que ha jugat amb el Barcelona, l'equip català ha signat 71 triomfs, 10 empats i 12 derrotes, mentre que l'alemany ha encaixat 90 gols.