Només en els pensaments més rocambolescs Jordi Boix, entrenador del Llançà, pensava que es jugaria el seu ascens més important contra el club de la seva vida. Entre aquest diumenge dia 4 i el que ve, dia 11 de juny -el sorteig de l'ordre del camp es fa aquest dimarts-, els llançanencs disputaran l'ascens a Segona Catalana en una eliminatòria directa contra el Sant Jaume de Llierca, sotscampió del grup 17. Qui en surti vencedor pujarà, però el perdedor també tindrà la seva opció sempre i quan el Girona B se salvi a Primera Catalana -si el Peralada puja a Segona B- i el Bosc de Tosca ascendeixi a la promoció a Primera.

Ara bé, a Boix aquest enfrontament li seguirà provocant sensacions ben oposades. I és que l'entrenador del Llançà resideix a Sant Jaume, un poble d'un miler d'habitants, i n'havia dirigit el primer equip fins fa dues temporades. Per si no n'hi havia prou, la seva dona, Rosó Domènech, està a la junta d'aquest club garrotxí.

Pols entre Eladio i Reixach

El Llançà té l'ocasió de tornar a una categoria, l'antiga Primera Regional, onze anys després i té com a principal arma en atac Eladio Rodríguez, que ha anotat 28 gols, si bé té d'altres homes amb experiència a Tercera Divisió i Primera Catalana, com Carles Chacón i Guillem Pérez.

Al davant, es trobaran un Sant Jaume que compta, desde l'abril, amb els figuerencs Carlos Santiago i Narcís Barquero a la banqueta. Els exentrenadors del Vilamalla i del Sant Miquel van obtenir l'accés a la promoció a l'últim dia, el diumenge, després de desfer-se de la Unió Girona (2-0).

En l'últim precedent entre ambdós conjunts, en un amistós, disputat a la pretemporada passada, els garrotxins van golejar 4-0. El Sant Jaume té entre cella i cella l'ascens a Segona i ja sap què és promocionar per ascendir-hi, ja que ara fa un any la va perdre amb el Roses per només un gol. En l'àmbit ofensiu el perill és Pol Reixach, autor de 17 gols i la porteria és defensada per Miquel Colldecarrera, coordinador de porters del Girona de base.