A la tercera ha anat la vençuda pel Centre Excursionista de Peralada, que el diumenge passat va comptar amb prop de 350 participants en la cursa Camí de Carros, amb circuits de 18 i 9 km en terreny muntanyós i en una matinal calorosa. "Estem molt contents de la participació, per nosaltres aquest any era el definitiu, ja que el primer era l'estrena, el segon ens va ploure i aquest estàvem una mica nerviosos per veure com aniria; és un èxit que hi hagi hagut 342 inscrits", comenten des del club peraladenc.

Pel que fa a les classificacions, a la distància llarga el vencedor absolut va ser el santallogaienc Enric Roura. El vigent campió de proves com La Mitja, Cursa de Sant Josep o Castell de Sant Ferran de Figueres va guanyar amb només tres segons de distància (1 hora, 12 minuts i 17 segons) respecte al figuerenc Miquel Cruz, seguit pel seu germà, Jose Luis Cruz, que tancava el podi masculí. En nois, la figuerenca Celina Arias va quedar per davant Eva Baules i Jeandre Stpehane. En la ruta de 9 km, en els calaixos hi van pujar, per aquest ordre, Carlos Rodríguez, Ernest Padern i Hèctor Esteban -masculí- i Carmen Rodríguez, Elena Aguilera i Marta Torra -femení.

En aquesta distància, també hi va haver classificacions en sub-16, encapçalades per Roger de Alcaraz i Lisa Bos. D'altra banda, la Camí de Carros també va ser l'escenari de la tercera jornada del circuit de la lliga de trail solidària Oncokids, amb nens i nenes de 6 a 15 anys en acció.