El grup 15 de Tercera Catalana ja tenia les places d'ascens definides, amb el Marca de l'Ham campió i pujat a Segona, i amb el Llançà amb la plaça de promoció a la butxaca -jugarà contra el Sant Jaume de Llierca, sotscampió del grup 17. Així, en l'última jornada, aquest diumenge a la tarda, l'únic que estava en joc era saber qui acompanyaria a Quarta Catalana el Viladamat, descendit des de la setmana anterior.

A l'hora de la veritat, són el Cabanes, com a penúltim, i l'Albons, com a pitjor antepenúltim gironí, qui també perdran la categoria. Els cabanencs necessitaven la victòria, però no han fet els deures i han perdut davant un l'Esplais (1-2) que no s'hi jugava res i que tenia un defensa (Adil) reconvertit de porter, però que ha estat superior a la segona part. L'àrbitre ha xiulat el final del partit quan quedaven dos minuts després d'expulsar un jugador del Cabanes. No obstant això, el triomf tampoc hauria salvat els cabanencs, ja que la resta dels seus rivals directes han guanyat.

L'Albons ha superat el Sant Pere Pescador (1-3), però la diferència de gols amb el Sant Privat d'en Bas, del grup 17 i que també ha sumat 37 punts, el farà baixar. En canvi, qui ha celebrat la permanència són el Sant Miquel de Fluvià i el Vilamalla, que després d'un curs difícil, amb jornades situat en descens, s'ha acabat salvant després de guanyar el Bisbalenc (3-1) i el Monells (1-5), respectivament.