El futbol altempordanès s'ha tenyit de dol aquesta temporada, sobretot en els últims mesos. Dos dels clubs afectats han estat l'Empuriabrava-Castelló i el Vilamalla, que durant el pròxim juny organitzaran torneigs en record dels seus membres.

Per una part, el club emporità prepara, el dissabte dia 10 de juny, un torneig de futbol-7 benèfic en l'Homenatge a Iñaki Fernández "Búfalo", mort a l'abril passat als 26 anys a causa d'una llarga malaltia. L'activitat tindrà lloc als camps de l'Aeròdrom d'Empuriabrava a partir de les 15 h, s'hi poden apuntar els equips que vulguin i la recaptació es destinarà a l'Institut de Recerca Biomèdica de Girona per a la Investigació del Síndrome de Lynch. Cada jugador haurà d'ingressar un mínim de 5 euros, més la voluntat de cada equip, i l'edat mínim per a participar-hi és de 16 anys, tant nois com noies.

D'altra banda, el Vilamalla prepara, el cap de setmana del 3 i 4 de juny a partir de les 9 del matí, la primera edició del torneig de futbol-7 Memorial Julián Sanjuan, mort sobtadament també a l'abril passat, als 52 anys, quan era el president. En aquest cas, la competició comptarà amb clubs federats, d'entre els quals ja hi ha apuntats el Llagostera, Vidrerenca, Figueres, Esplais, Roses, Fortià, PU Figueres, RCD Espanyol Costa Brava, Base Roses, Bisbalenc, Baix Ter, la Jonquera, Avinyonet, Borrassà i l'amfitrió.