El primer equip de la Jonquera està pendent de dos ascensos catalans a Segona Divisió B per saber si jugarà a Tercera Divisió o a Primera Catalana la propera temporada.

A més d'aquest maldecap esportiu, que impedeix planificar la plantilla fins al 25 de juny, dia de les eliminatòries decisives, en l'àmbit institucional hi ha hagut moviment en les últimes hores. Segons fonts del club, el president, Jordi Ferrarons, ha dimitit aquest dilluns per motius personals juntament amb el coordinador de futbol base, Mario Sousa, i el també directiu Josep Vergara. Els diners en el club jonquerenc els posen entre quasi tots els membres de la junta directiva, una desena, i la resta dels que hi ha ara qui sap si també els seguiran els passos a les properes setmanes.

Per aquest motiu, el que els preocupa ara mateix a la resta de directius és trobar recursos econòmics, bàsicament en forma d'algun inversor, per poder mantenir el primer equip, ja sigui a Tercera Divisió o a Primera Catalana. El club fronterer està disposat a escoltar propostes i, si no li convenç cap en un període d'entre 10 i 15 dies, medita molt seriosament baixar l'equip directament a Quarta Catalana, la categoria més baixa del futbol territorial, on confeccionaria una plantilla amb jugadors de la demarcació i sorgits del juvenil. Tanmateix, l'entitat alberenca, que té una desena d'equips base, podria convocar eleccions el mes que ve -Ferrarons havia encapçalat la nova junta directiva ara fa tres anys.

Cal recordar que la Jonquera va assolir, ara fa un any, el seu primer ascens a Tercera Divisió després d'una promoció amb el Santboià. En la temporada del debut, primer amb Axel Vizuete a la banqueta i després amb Enzo Galli, ha evitat el descens directe, però en quedar 16è els descensos catalans de Segona B (Prat, Espanyol B i l'Hospitalet) el fan mantenir a l'expectativa. Així, per salvar-se a Tercera Divisió necessita que com a mínim dos dels quatre equips catalans (Olot, Peralada, Terrassa i Vilafranca) pugin a Segona B per compensar-ho.