El sènior masculí de l'Escala va assolir, dissabte passat, una tercera plaça que li permet disputar la promoció d'ascens a Primera Catalana. Amb la victòria aconseguida contra l'Onyar, i ja en són vuit de seguides, els d'Albert Clopés i Pitu Company els toca ara jugar contra el Tecla Sala, de l'Hospitalet, en la primera eliminatòria de la promoció que es juga aquest cap de setmana (20 i 21 de maig).

El partit d'anada tindrà lloc a l'Escala i la tornada en terres barcelonines. En cas de guanyar, l'Escala s'hauria d'enfrontar amb el guanyador de l'eliminatòria A, és a dir, el guanyador del partit entre els tercers classificats dels grups 1 i 2 de Segona Catalana, que són el Nou Bàsquet Olesa i el Sant Cugat B.

L'Escala busca recuperar la plaça a Primera després de quatre anys jugant a Segona, els números són bons: 21 victòries i nou derrotes, 11-4 a la primera volta i 10-5 a la segona. Tindran la possible baixa per sanció d'Adrià Cantenys, expulsat dissabte.

El Vilafant vol pujar a Segona

Per la seva banda, el Vilafant va tancar la temporada amb una derrota intranscendent contra el campió de Tercera Catalana, el Cassanenc. Com l'Escala, els vilafantencs van conèixer el rival en l'eliminatòria, en el seu cas serà el Sant Fruitós de Bages. Diferentment, però, els de Bru Rovira i Ful de Alcaraz jugaran l'anada a fora i la tornada a casa.

Si passen l'eliminatòria, en jugaran una segona contra el vencedor del duel entre el Sant Cebrià-Tiana i el Sant Quirze del Vallès. Els vilafantencs estan a l'espera de l'estat de salut de Pere Cristina.