Aquest diumenge es disputa l'última jornada de la lliga regular de Tercera Divisió amb només quelcom en joc per a la Jonquera pel que fa als equips altempordanesos. Els alberencs es juguen la permanència en l'any del debut a la categoria al camp del Santfeliuenc (12 h). La situació dels d'Enzo Galli és complexa: es troben fora del descens a Primera Catalana, però els compensats de Segona B els manté en alerta.

Si la temporada acabés ara, baixarien tres equips catalans a Tercera Divisió (l'Hospitalet, Espanyol B i Prat) i per evitar l'efecte dominó i salvar-se, el conjunt fronterer necessitaria que tres dels quatre equips catalans de Tercera (Olot, Peralada, Vilafranca, i Terrassa o Sant Andreu) acabin ascendint a la categoria de bronze.

El 0-0 del diumenge passat davant el Júpiter deixa la Jonquera amb la missió de guanyar el darrer partit al camp del Santfeliuenc -necessita un punt per evitar qualsevol patiment- per dos motius: per un costat, evitar que el Manlleu el sobrepassi si guanya a l'Olot i que l'enviï directament a Primera Catalana, i per l'altre, intentar atrapar el Muntanyesa i superar el Castelldefels perquè no necessiti tants cops de mà en forma d'ascensos catalans per mantenir-se.

El triple empat beneficia a la Jonquera

Curiosament, Castelldefels i Muntanyesa es veuran les cares en el darrer partit en un duel dramàtic. Pels interessos dels de l'Alt Empordà, és necessari un triomf del Castelldefels, ja que si els jonquerencs guanyen el Santfeliuenc, hi haurà un triple empat a 42 punts que deixaria l'equip de Galli 15è, per davant del mateix Castelldefels i Muntanyesa per diferència de gols i de goals average particulars. Aquest fet, en un cas idíl·lic, podria fins i tot salvar la Jonquera, ja que en els millors dels casos al final només podrien baixar dos catalans, en lloc de tres, si bé aquest tercer -seria l'Hospitalet si pot sobrepassar el Llevant Atlètic- disputaria la promoció per evitar el descens.

El Peralada, sotscampionat assegurat i baixa de Serrano

Per la seva part, el Peralada ja sap que acabarà com a sotscampió de Tercera Divisió i jugarà un duel intranscendent al camp del Júpiter (12 h), que ja no té cap opció de permanència. Els d'Arnau Sala i Xavi Punsí sabran dilluns qui és el primer rival en els quarts de final per ascendir a Segona B, en una fase on esperen recuperar jugadors lesionats. En els darrers dies ha caigut David Serrano -es perdrà la promoció per una lesió al menisc-, que s'afegia a les conegudes absències de Víctor Alonso, Nacho Ruiz i Draman Konaré. A la Verneda, els peraladencs tindran la baixa per sanció del central Vallho.

Entrada gratuïta en el Figueres-Granollers

Igual que el Peralada, el Figueres no es jugarà res en l'últim duel, aquest diumenge (16.30 h) a l'Estadi de Vilatenim davant el Granollers, que també té els deures de la permanència fets. El club unionista ha anunciat que l'entrada serà gratuïta per a tothom en el darrer partit de la temporada. Els nois de Chicho són vuitens i tenen com a al·licient mantenir la plaça, per davant el Palamós, o fins i tot superar la Pobla de Mafumet a la setena posició. En aquest partit serà baixa Ferran Grau per sanció, però en canvi tornaran Maik Molist, Xavi Ferrón i Ramon Masó.