El tennis taula altempordanès masculí es juga tres ascensos aquest cap de setmana dies 13 i 14 de maig. Per una part, el Tramuntana busca l'anhelat ascens a Divisió d'Honor -segona categoria estatal- amb l'A i a Segona Nacional amb el B; mentre que el segon equip del CER l'Escala vol anar a la lliga que té la intenció de deixar precisament el Tramuntana, Primera Nacional.

El club figuerenc somia amb el triplet després que el sènior femení ja obtingués l'ascens a Divisió d'Honor a l'abril a la fase d'ascens Irun després de ser campiones de Primera Nacional. Els nois, que ja van quedar-se a les portes d'aquest repte fa un any a Granada, confien que aquest cop sigui una realitat. La fase es disputarà a Calella (el Maresme) i el Tramuntana s'hi presentarà com a tercer classificat de Primera.

Per a pujar necessita guanyar tres partits: dos el dissabte (10 i 18 h) i un el diumenge (11 h). A l'espera del sorteig, aquest divendres, a la primera eliminatòria, el conjunt format per Ramon Clivillé, Ferran Brugada, Jordi Sa­guer i Jaume Muntada es veurà les cares contra el Club del Mar gallec, Calella, Valladolid, Alcoi alacantí o Linares de Jaén.

El segon equip del Tramuntana, segon de Tercera Nacional, també intentarà pujar, en aquest cas a Segona -on hi ha el CER l'Escala B- en una fase que jugarà a la pista del CEM Reina Elisenda, de Barcelona. Hi haurà tres places en joc i els rivals seran Cardedeu, Vilanova, Igualada, Poble Nou i Olesa B.

A Don Benito, torn dels escalencs

Per la seva part, més lluny haurà d'anar el segon equip del CER l'Escala per ascendir a Primera Nacional, la tercera categoria. La fase d'ascens també es jugarà aquest cap de setmana, però a Don Benito (Badajoz). En aquest cas, hi participaran 24 equips i hi haurà sis places d'ascens, que es distribuiran primer, en una lligueta -ha de quedar dels dos primers entre quatre equips-, i si passa després en una eliminatòria directa.

El CER l'Escala, que ha alineat David González, David Portell, Francesc Fontanet, Enric Casadevall, Norbert Tauler i Iker González durant la temporada, va quedar en segon lloc de Segona Nacional a la lliga regular, per darrere el campió Olot B.

Grau busca l'ascens a Superdivisió amb el Mataró

El palista de Figueres Sergi Grau intentarà pujar a Superdivisió, la màxima categoria estatal, aquest cap de setmana en una fase que tindrà lloc a València. Grau jugava fins a l'estiu passat en el Tramuntana, que per foguejar-lo a categories superiors el va cedir en el Centre Natació Mataró, de Divisió d'Honor. Grau té 16 anys i amb el conjunt maresmenc es veurà les cares, per pujar, contra Vilagarcía, Pontevedra, Collado de Madrid, Mediterráneo València o Helios de Saragossa.

El CER l'Escala, salvat a Superdivisió, tanca el curs amb tres partits

Mentre que el segon equip del CER l'Escala buscarà l'ascens a la tercera categoria estatal, el conjunt A tancarà la temporada a Superdivisió, l'esglaó més alt, aquest cap de setmana. Els escalencs tenen, des de l'abril passat, la permanència assegurada per segon any seguit i clouran el curs per partida triple: dijous (19 h) a la pista del Rivas i divendres (10.30 h) a la del San Sebastián de los Reyes de Madrid, i el dissabte (18 h) davant la seva afició contra el DKV Borges Vall, de Lleida.