Quan queda una jornada per acabar la lliga la situació de la Jonquera és delicada, situat amb dos punts de coixí respecte al descens a Primera Catalana, però condemnat pels descensos procedents de Segona Divisió B. Si la temporada acabés ara, baixarien tres equips catalans a Tercera Divisió (l'Hospitalet, Espanyol B i Prat) i per evitar l'efecte dominó i salvar-se, el conjunt fronterer necessitaria que tres dels quatre equips catalans de Tercera (Olot, Peralada, Vilafranca, i Terrassa o Sant Andreu) acabin ascendint a la categoria de bronze.

La Jonquera tenia moltes esperances en vèncer el Júpiter, penúltim classificat, per necessitar que el salvés un o dos ascensos com a màxim. El conjunt d'Enzo Galli ha anat a buscar el triomf, però els barcelonins també, ja que encara mantenien opcions d'escapolir-se del descens directe. Al final, repartiment de punts (0-0) que deixa la Jonquera amb la missió de guanyar el darrer partit al camp del Santfeliuenc per dos motius: per un costat, evitar que el Manlleu el sobrepassi i l'enviï directament a Primera Catalana, i per l'altre, intentar atrapar el Muntanyesa i superar el Castelldefels perquè no necessiti tants cops de mà en forma d'ascensos catalans per mantenir-se.

El triple empat beneficia a la Jonquera

Curiosament, Castelldefels i Muntanyesa es veuran les cares en el darrer partit en un duel dramàtic. Pels interessos dels de l'Alt Empordà, és necessari un triomf del Castelldefels, ja que si els jonquerencs guanyen el Santfeliuenc, hi haurà un triple empat a 42 punts que deixaria l'equip de Galli 15è, per davant del mateix Castelldefels i Muntanyesa per diferència de gols i de goals average particulars. Aquest fet, en un cas idíl·lic, podria fins i tot salvar la Jonquera, ja que en els millors dels casos al final només podrien baixar dos catalans, en lloc de tres, si bé aquest tercer disputaria la promoció per evitar el descens.