Aquest cap de setaman, dissabte 6 i diumenge 7 de maig, se celebraran, a Roses, el Rally i la Concentració de cotxes clàssics que organitza, per quarta edició, l'Associació Motor Club Tocats pels Clàssics de Roses. L'associació, creada fa 7 anys per un grup d’amics molt aficionats al motor, portarà al municipi cotxes tan emblemàtics com el Renault R5 GTurbo, el Seat 124 o el Fiat Uno Turbo, entre mols altres que de ben segur han fet vibrar, i encara faran vibrar, a molts dels aficionats del món del motor.

El Ral·li

El dissabte 6 de maig tindrà lloc el primer Mini Rally de regularitat. L'hora de trobada dels participants serà a quarts de dues, per tal que a les 2 del migdia es puguin dur a terme les verificacions tècniques i administratives dels vehicles. Tot seguit, cap a quarts de quatre, el briffing, on s'explicaran quines són les normes i les regles de la prova i, finalment, un cop acabada l'explicació, sortiran els primers participants. Uns participants que es dividiran en dues categories, els que competeixin amb cotxes de més de 25 anys i els que ho facin amb vehicles de menys de 25 anys.

Es calcula que cap allà a les 9 del vespre, els participants ja hauran acabat els 95 km de recorregut: el punt de sortida serà l'Illa d'Ítaca de Roses, davant dels cinemes; la prova passarà per Cantallops, Llançà, el Port de la Selva i Perafita, entre altres municipis altempordanesos, per acabar també a Roses. El ral·li servirà per donar l'oportunitat a gent que és apassionada del món del motor, però que mai no ha pogut viure cap experiència similar. El preu de la inscripció és de 75 euros i inclou un esmorzar, regals, fotografies i premis, i un sopar per als pilots i per als copilots, juntament amb l'organització, que se celebrarà per culminar la jornada del dissabte.

La concentració

L'endemà del ral·li tindrà lloc la concentració de cotxes clàssics a l'Antic Càmping Bahía de Roses. De 9 a 11 del matí es faran les inscripcions i es rebran els participants amb un bon esmorzar de pa amb tomata i botifarra. Els assistents a la concentració podran veure de primera mà com són els cotxes esportius de fa més de 25 anys i com han canviat respecte als actuals. Seguidament, es farà una petita ruta per la comarca d'uns 15 quilòmetres. Finalment, s'amenitzarà l'ambient amb una mica de música, se sortejaran regals i es farà el comiat de la festa. El preu de la inscripció és de 5 euros.