Ferrari coparà la primera línia en la graella de sortida del Gran Premi de Rússia després que els seus dos pilots, Sebastian Vettel i el finlandès Kimi Raikkonen, signessin els dos millors temps en la tercera ronda (Q3) de la sessió de classificació a Sotxi.

Encara que en la sessió de classificació d'ahir va signar l'onzè temps, Carlos Sainz (Toro Rosso) sortirà des de la catorzena posició per arrossegar una penalització de tres llocs des del passat Gran Premi de Bahrain. Un resultat que convidi a l'optimisme buscarà, per la seva banda, el seu compatriota Fernando Alonso, que va quedar eliminat a la Q2 amb un discret registre d'1: 36.660.

Amb un temps d'1: 33.194, Vettel, líder del Mundial, va obtenir la pole -la primera de Ferrari des Singapur 2015- seguit per Raikkonen (1: 33.253), qui va permetre a l'esquadra italiana segellar el seu primer doblet en qualificació des d'un llunyà any 2008, a França. Per primer cop aquesta temporada, a més, Mercedes no situarà cap dels seus dos monoplaça en el primer lloc de la graella després de col·locar Hamilton a la primera plaça a Austràlia i a la Xina i Bottas a Bahrain.