El Barça es va emportar els tres punts del derbi contra l'Espanyol a Cornellà-el Prat (0-3), un partit marcat per un clar error de Jurado en el primer gol, obra de Luis Suárez poc després del descans, que va trencar la igualtat i va permetre als blaugrana engreixar el resultat. Aquesta victòria convida els de Luis Enrique a seguir en la lluita per la Lliga al costat del Reial Madrid, mentre que deixa l'equip local sense opcions de classificar-se per a Europa. Els de Quique Sánchez Flores no van poder acabar amb la ratxa de més de deu anys sense vèncer al rival ciutadà al seu estadi.

Als cinc minuts, l'Espanyol va disposar d'una ocasió claríssima. Caicedo va arrencar per la banda esquerra i va assistir Jurado, lliure de marca i a escassos metres de Ter Stegen. El gadità va intentar un xut creuat, però el va enviar fora. Els blanc-i-blaus anaven molt seriosament en el derbi, tot i que els blaugrana van anar de menys a més. Ja s'intuïen les entremaliadures de Messi i començaven els avisos amb xuts llunyans de Neymar i Rakitic. A partir del minut 20, els de Luis Enrique s'instal·laven amb facilitat al camp de l'Espanyol, tot i que sense gaudir d'oportunitats clares. La defensa local mantenia a ratlla el millor atac de la competició. El quadre blanc-i-blau, per la seva banda, s'aferrava a les contres per intentar sorprendre el rival. El Barça no va xutar entre els tres pals en tota la primera meitat, tot i que els de Quique Sánchez Flores es conformaven amb l'ocasió fallada de Jurado als cinc minuts. La intensitat i la seguretat local enrere impedia que brillés la pólvora visitant.

A la represa, sense canvis, l'Espanyol apostava per mantenir la mateixa recepta. Però un error de Jurado en el minut 50 va canviar completament l'escenari. El migcampista va fer una passada que va quedar curta per al porter Diego López i Luis Suárez va acceptar el regal, es va apoderar de la pilota i va superar el meta amb un xut molt precís amb l'exterior. El 0-1 va trencar l'ordre dels locals. Les incursions del trident blaugrana eren més nombroses i Piqué i Umtiti estaven imperials en l'eix de la defensa del Barça. El control era dels de Luis Enrique, més enllà d'una fuetada de Jurado des de la frontal que va examinar el posicionament de Ter Stegen.

Només era qüestió de temps fins que els intents del Barça funcionessin. I més quan Messi va disposar d'un carril per escapar-se amb habilitat i velocitat des dels tres quarts de camp i assistir Rakitic perquè batés amb facilitat el porter gallec (0-2). L'argentí va fer que semblés fàcil. Era el minut 77 i el 0-2 va suposar la sentència. Luis Enrique va apuntalar el seu plantejament defensiu amb Mascherano per evitar sorpreses, mentre els davanters blaugrana insistien. La victòria era blaugrana, però no hi va haver treva. Luis Suárez va marcar el 0-3 al 87 en recollir un mal refús d'Aarón dins de l'àrea.

Suárez torna a veure porteria

El davanter uruguaià del Barça va trencar una ratxa de cinc partits consecutius sense marcar, després de signar dos dels tres gols del conjunt blaugrana al camp de l'Espanyol. Un doblet que permet a Suárez situar-se, amb un total de 26 dianes, a set gols del seu company d'equip Leo Messi, que seguirà liderant una jornada més la classificació de màxims golejadors amb 33 gols.

No va marcar Messi però va tornar a ser decisiu. Si els dos gols al Bernabéu fa una setmana van ser clau, ahir va donar l'assistència a Rakitic en el segon i important gol barcelonista. Precisament el croat també va marcar per segona jornada consecutiva després de fer-ho al camp del Reial Madrid.