Rafael Nadal, vigent campió del Barcelona Open Banc Sabadell-Trofeu Comte de Godó, s'ha classificat per desena vegada per a les semifinals del torneig, després de derrotar el coreà Hyeon Chung, per 7-6 i 6-2, en una hora i quaranta-quatre minuts de joc.

Nadal va reconèixer ahir que no coneixia Chung i que hauria de veure algun vídeo d'ell, un jugador al qual mai s'havia enfrontat i que, als seus 20 anys, ocupa el lloc 94 en el rànquing mundial.

El balear, que havia començat a totes en les rondes procedents, ha semblat que sortia a veure-les venir, com si abans d'oferir tot el seu repertori de cops volgués comprovar del que el seu rival era capaç.

I Chung, que el cap de setmana passat disputava la fase prèvia i que s'ha convertit en una de les revelacions del torneig, no ha defraudat.

Ahir eliminava amb autoritat un dels joves talents del circuit, l'alemany Alexander Zverev, i avui exhibia un tennis sense fissures contra el nou vegades campió de Roland Garros, que ha necessitat jugar un partit de menys a més.

Nadal ha hagut de treballar durament i ha necessitat 63 minuts per emportar-se el primer set, gràcies a un tie-break' gairebé immaculat (7-1), en què la seva dreta ha corregut com els seus millors temps.

Però fins a arribar al desempat, ha hagut de suar de veritat. Chung li ha trencat el servei en el tercer joc i el mallorquí l'ha recuperat en el sisè, però ha calgut que salvés una nova pilota de trencament, amb 5-5 en el marcador, per no complicar-se el primer parcial.

El cinquè jugador del rànquing mundial acabava de comprovar com Chung no estava disposat a donar cap concessió. El coreà havia fallat molt poc en el primer set, havia sacat bé i s'havia defensat amb solidesa des del fons de la pista.

Així que Nadal, ja avisat, ha accelerat cap a la victòria en la segona mànega. Ha trencat el servei a Chung a l'inici i s'ha col·locat 2-0. El coreà ha començat a dubtar i a prendre males eleccions i Nadal ha repetit trencament en el cinquè joc per tancar el partit amb el 6-2 final.

El seu rival en semifinals sortirà de l'últim duel de la jornada, que lliuraran el rus Karen Khachanov i l'argentí Horacio Zeballos.