A la província només hi ha dues maratons: la Vies Verdes, amb sortida a Platja d'Aro i arribada a Girona que acumula 5 edicions, i la d'Empúries, que arriba a la 14a. Els 42 km en terreny urbà que seguirà tenint la prova reina de l'Escala, aquest diumenge dia 30 d'abril (8.30 hores), es complementarà amb els circuits de 21 i de 10 km. Es calcula que en total hi prendran part 1.700 corredors, una xifra similar a la dels darrers anys, i s'espera que el temps acompanyi, ja que en l'edició anterior la tramuntana va obligar a suspendre la prova de 42 km.

Enguany, s'inclourà un acte simbòlic de record a l'arribada de la Flama Olímpica de 1992. El traçat que els participants faran pel mig de l'antiga ciutat grega, prèvia a la sortida, serà encapçalada per l'atleta escalenca Àfrica Radsma, que portarà la torxa que es va utilitzar fa 25 anys, quan la Flama Olímpica va desembarcar a Empúries, el 13 de juny, camí de Barcelona, seu dels Jocs. Radsma té 18 anys, entrena en el CA Ventalló, competeix en el Lleida UA i és la vigent campiona catalana júnior en 60 metres tanques.