El sènior femení del Tennis Taula Tramuntana va aconseguir, el dissabte passat, l'anhelat ascens a Divisió d'Honor, la segona categoria estatal. El conjunt figuerenc es presentava a Irun, seu de la fase d'ascens, després d'haver guanyat 19 dels 20 partits de la lliga regular a Primera Nacional. A la primera oportunitat per pujar, el Tramuntana no va fallar, si bé el seu rival, el Club del Mar de la Corunya, no es va presentar a terres basques. Aquest fet va donar automàticament com a vencedor l'equip altempordanès, que ja és equip de Divisió d'Honor.

"Crec que és un ascens merescut perquè havíem fet una fase regular impecable", comenta Jaume Muntada, president del Tramuntana, que davant la renúncia de l'equip gallec considera que "és evident que sempre és millor guanyar a la taula, però l'objectiu era pujar i si ha vingut d'aquesta manera no hi podem fer res".

El Tramuntana es va desplaçar a Guipúscoa amb la jove figuerenca Jana Riera, la saltenca Anna Badosa i la vallesana Sara Ballester, que es van estalviar qualsevol desgast. Cal recordar que durant la temporada també han tingut minuts Clàudia Pérez, Mercè Puig, Linda Thomson i Clara Jonia Oliveira, sent les més joves de totes Riera i Pérez, de només tretze anys i vigents campiones del català d'edats en infantils i alevins.

Festa completa amb ex-Bàscara

A Irun, també van obtenir l'ascens a Divisió d'Honor el Cassà i el Vic, que tenen representants altempordaneses i exjugadores del Bàscara: en el conjunt selvatà hi milita la bascarenca Mariona Sáenz i en l'osonenc la benjamina Abril Vidal, palista d'Orriols que està cedida.