Han hagut de passar vuit mesos per tornar a veure en acció Joel González Bonilla, que no donava puntades de peu en competició oficial des de l'agost de l'any passat, en la medalla de bronze que va aconseguir en els Jocs Olímpics de Rio. Diumenge passat, a Madrid, en el Campionat d'Espanya Universitari, el taekwondista del Tae Sport de Vilafant va fer un primer tastet tot complint els pronòstics amb la medalla d'or en pes ploma (-68 kg). D'aquesta manera, el de la Universitat Catòlica de Múrcia (UCAM) oblidava unes molèsties al genoll i una lesió muscular al bessó que li havien fet la guitza.

A Atenes, pensant en Muju

A on el figuerenc i vilafantenc començarà a provar el seu nivell és aquest dijous dia 27 a Atenes, a la Copa President de Grècia (G-2), en pes gall (-63 kg). La intenció de doble medallista olímpic és, després d'haver descansat, agafar ritme de cara al Campionat del Món (G-12) que tindrà lloc del 24 al 30 de juny a Muhu, Corea del Sud.

Al maig, a la gira asiàtica al costat de Ramon Ruiz

De cara a la preparació del Mundial, de finals de juny a Corea, la Reial Federació Espanyola de Taekwondo ha citat 21 competidors perquè formin part de l'expedició que participarà a la gira asiàtica del 4 al 20 de maig. L'equip estatal absolut quedarà concentrat en el Centre d'Alt Rendiment de Seül (Corea), on participarà en un entrenament conjunt amb els components de la selecció coreana. Dins dels citats hi ha Joel González (-63 kg) i el també vilafantenc i competidor del Tae Sport de Vilafant Ramon Ruiz (-80 kg).

Si bé Joel sí que té el bitllet garantit per anar al Campionat del Món, més complicat ho té Ruiz, de 18 anys, ja que al davant té Raúl Martínez (25 anys), que té més experiència en el rànquing en pes ­superlleuger. Ara bé, Ruiz, medalla de bronze a l'Europeu sub-21 de Bulgària d'aquest abril, sí que lluitarà a la Copa President de Grècia, aquest divendres dia 28.