L'estadi de Mas Oliva de Roses viurà, aquest diumenge dia 30 d'abril (16 hores), el derbi de la vila entre l'Agrupació Esportiva i el Base, un duel que enfrontarà dos equips amb dinàmiques oposades. Mentre els locals tenen la salvació a Segona Catalana encarrilada en l'any del retorn a la categoria, els visitants, en zona de descens, estan esgotant els darrers cartutxos per intentar mantenir-se.

El conjunt de Gabri Maragall té l'opció de donar l'estocada gairebé definitiva a un conjunt de Napo Cayuela que ve de plantar cara a rivals de la zona alta i que vendrà cara la seva pell. El duel rosinc serà especial per a un costat i altre, però sobretot per a un futbolista. Frank Caballero vesteix des de l'estiu del 2015 la samarreta del Base Roses després d'haver estat tota la vida a l'Agrupació Esportiva, però serà baixa per acumulació d'amonestacions.

Coincidint amb el descens dels de Mas Oliva de Segona a Tercera Catalana va decidir fer el pas i canviar, només uns metres més enllà, Mas Oliva per la ­Vinyassa. "Canviar de club va ser una decisió difícil, necessitava un canvi, em va trucar el Vilamalla i després el Base Roses em va convèncer", recorda Frank.

Frank té 25 anys i en el primer equip de l'AE hi va estar sis temporades, en què va viure, entre d'altres l'ascens a Preferent el juny del 2008 sota les ordres de Miquel Rivas i quan era cadet.

Retorn de Soria i els derbis, de l'AE

En canvi, qui sí viurà un retorn és el defensa Diego Soria, ­fitxat fa poc pel Base Roses i que va deixar l'AE a mitjan del curs passat per anar al Ripoll. D'altra banda, a més de ­guanyar per seguir somiant amb la permanència, el Base Roses té la missió de trencar el nefast paper que té en els derbis: s'han vist les cares en cinc ocasions i l'Agrupació Esportiva sempre ha guanyat.