La prova reina de les activitats esportives de les Fires i les Festes de la Santa Creu serà la Cursa del Castell de Sant Ferran de Figueres, que el dilluns dia 1 de maig arribarà a la desena edició. Seguint la tradició dels darrers anys, la prova popular, coneguda com a Run Castell i organitzada pel CA Figueres, transcorrerà per a la fortalesa més gran d'Europa amb distàncies de 10 km per als corredors i de 3,5 per als caminadors.

La sortida i arribada seguirà sent l'estadi Albert Gurt, a partir de les 10 del matí, on es calcula que hi prenguin part entre 250 i 300 corredors. En el mateix escenari, mitja hora abans (9.30 h), serà el torn per a la mainada, amb curses per a nens i nenes des d'1 fins als 10 anys, amb distàncies que van dels 100 als 400 metres. La inscripció per a la cursa infantil és d'1 euro, mentre que en la d'adults va dels 5 als 12 euros, segons si es fa de manera anticipada i amb obsequi.

La Mini Run Castell serà la prova inaugural que forma part del circuit de la lliga de trail Oncokids, destinada a nens i nenes de 6 a 12 anys i que organitza Gas Mountain Kids, Fundació Oncolliga Girona, Consell Esportiu de l'Alt Empordà i Curses.cat.

Sorpresa de Bruno Pérez a les cavallerisses

Per a commemorar la desena edició de la Cursa del Castell, a la zona de les cavallerisses, el Club Atletisme Figueres prepara una sorpresa per als participants que anirà a càrrec del castelloní Bruno Pérez, conegut per protagonitzar espectaculars enceses amb espelmes.