Quants equips baixen de Tercera a Quarta Catalana? Del grup 15, a dia d'avui, només dos, Viladamat i Cabanes. Ara bé, cal recordar que també perd la categoria el pitjor antepenúltim dels tres grups gironins, que actualment ho és les Preses amb 28 punts (el Sant Miquel en té 29 i el Malgrat 32). Tanmateix, l'escabetxina de descensos compensats de Segona B a Tercera Divisió no tindrà tant efecte com sembla al grup 15 de Tercera Catalana, que només ha d'estar pendent de quants gironins baixen de Primera a Segona Catalana.

Ara, no hi ha cap equip en perill i només el Girona B, amb sis punts de coixí, té alguna opció de baixar: en cas que acabés perdent la categoria, si el sotscampió gironí de Segona Catalana no puja a la promoció d'ascens, llavors també baixaria a Quarta el segon pitjor antepenúltim de Tercera.

Vilamalla, Cistella i Vilabertran

En definitiva, per estar tranquil aquesta temporada cal evitar els tres últims llocs, però quedar antepenúltim del grup 15 no assegura el descens, si bé després s'ha d'estar pendent de tercers. A més de Cabanes, Viladamat i Sant Miquel, quan queden cinc jornades a la zona baixa hi ha involucrats cinc equips més, d'entre els quals el Vilamalla, Cistella i Vilabertran.

El Marca de l'Ham recupera el lideratge en el debut de Castellón

El Marca de l'Ham s'ha col·locat com a líder de Tercera Catalana amb un punt més que el Llançà i amb un partit pendent encara per disputar a casa contra l'Empuriabrava-Castelló, que no té data. El conjunt que entrena Edu Ortega i Carles Maureta va aprofitar la desfeta dels llançanencs davant un immens Sant Pere Pescador (0-3) tot golejant el Sant Miquel (7-1). Davant els fluvianencs va debutar el davanter Jose Castellón, ex del Cabanes i del Vilafant que només va tardar 16 minuts en inaugurar el marcador.

Hossni, el tercer jugador que va del Roses a l'Esplais a mig curs

Amb la desfeta a Vilabertran (4-1), l'Esplais va desaprofitar la derrota del Llançà per seguir aspirant a la segona plaça d'ascens. En aquest partit va debutar el darrer reforç dels castellonins, Hossni Jelleun, davanter que prové de l'AE Roses, de Segona Catalana. L'exjugador de l'Empuriabrava i Cabanes, segueix el camí que havia iniciat Àlex Portero i Isma Chaabouchi a mig curs i, a més, s'ha retrobat amb el seu germà Moner. D'altra banda, l'Esplais jugarà el partit pendent davant el Borrassà el dimarts dia 16 de maig (21.30 h).

La jornada

Marca de l'Ham-Sant Miquel de Fluvià 7-1 (Castellón, 16'; Capel, 20'; Hadji, 29'; Casanova, 74'; v. Hoyos, 78'; Tijera, 81'; Brando, 87' / A. Sánchez, 37')

Llançà-Sant Pere Pescador 0-3 (Carles Giménez, 11'; Alberto Jiménez, 22' i 78')

Vilabertran-Esplais 4-1 (Cesc Vidal, 15'; Panareda, 23'; Alex Sola, 38'; Aleix Pinadell, 90' / Hamid Acherkouk (p), 58')

Empuriabrava Castelló-Bàscara 2-1 (Rodri Arroyo, 70'; Fran Esmoris (p), 75' / S. Poch, 39')

Monells-Albons 5-1 (Nil, 40'; Barceló, 45' i 65'; Omar, 74'; Rock, 87' / Rey, 31')

Borrassà-Atlètic Bisbalenc 0-2 (Arnau Ruiz, 10' i 80')

Cistella-Cabanes 3-1 (Oscar Arias, 16'; Porterias, 56'; Torrecabota, 89' / Sergi Vicens, 40')

Vilamalla-Viladamat 0-4 (Lolo González, 10' i 33'; c. Llanas, 50'; Mawdo, 81')

Agullana-Torroella 4-2 (Kenny, 5'; Arnau, 25' i 59'; Paul, 89' / P.p., 47'; Aly, 50')