El ciclista murcià Alejandro Valverde ha confirmat que és el rei absolut del mur de Huy. El líder del Movistar Team s'ha imposat a la prestigiosa clàssica belga La Flèche Wallonne amb una facilitat insultant i ha firmat el seu cinquè triomf al famós mur de pendents infernals.

Amb el quart triomf consecutiu, Valverde ha fet i història i suma un palmarès impressionant en aquesta clàssica. L'ha guanyat més cops que ningú. Hi ha alçat els braços els anys 2017, 2016, 2015, 2014 i 2006. Marcel Kint, Eddy Merckx, Moreno Argentin i Davide Rebellin la van aconseguir guanyar només tres cops.

Valverde ha construït el seu triomf amb intel·ligència, demostrant que sap millor que ningú quan s'ha d'atacar a Huy. El de Movistar ha seguit l'atac de David Goudu (FDJ) i ha esperat el moment ideal per presentar un demarratge ferotge que ningú s'ha atrevit ni a seguir.

El murcià ha tingut temps suficient per degustar la victòria i ho ha celebrat fent el moviment de llançar una "Flecha", el nom de la carrera. L'irlandès Daniel Martin (Quick Step) ha estat segon i el belga Dylan Teuns (BMC), tercer.