El defensa del Juventus Dani Alves ha apuntat avui que l'eliminatòria de quarts de final de la Lliga de Campions contra el Barcelona "està 60-40" per al seu equip, "sent molt caut i molt respectuós" amb el conjunt blaugrana.

Alves ha advertit que els partits al Camp Nou "es fan molt llargs i molt durs", i que per això el seu equip no pot passar-se tot el partit defensant el 3-0 aconseguit en l'anada: "Si nosaltres no ens conformem amb el resultat que portem, podem fer bastant mal al Barça".

En qualsevol cas, l'exlateral blaugrana creu que necessitaran "tota l'energia" per eliminar demà al Barcelona. "Si aconseguim passar, penso que haurem eliminat el millor equip del món", ha afegit.t

El Juventus ha aterrat aquesta tarda a la capital catalana, després d'exercitar-se avui a Torí, en lloc de fer-ho al Camp Nou, encara que jugadors i cos tècnic sí que han estat inspeccionant el terreny de joc on demà els dos equips es veuran les cares.

"Tornar al Camp Nou és una sensació meravellosa. No havia tingut l'oportunitat de fer-ho des que me'n vaig anar i, tan bon punt he trepitjat la gespa, he notat tota aquesta energia de cop", ha afirmat Alves en roda de premsa.

L'internacional brasiler diu estar "molt feliç" de tornar a l'escenari on va guanyar tants títols. "Torno a casa meva, i un sempre està feliç quan torna a casa", ha explicat.

Per això, no el preocupa excessivament com el rebi l'afició culé. "No sé què succeirà demà. Aquí, molts em volen, m'han volgut i em seguiran volent, però un percentatge sé que no m'hi vol, perquè els catalans són molt especials, en el sentit que el meu estil de vida no va molt amb allò que a ells els hi agrada", ha argumentat.

Igual de conciliador s'ha mostrat a l'hora d'explicar, per què fa unes quantes setmanes va declarar que anar-se'n del Barça aquest estiu va ser donar "una hòstia amb classe" als seus dirigents.

"La veritat és que no vaig voler ser tan extremista. Simplement vaig expressar el que havia sentit, que me'n vaig anar per una porta cap a la que em van empènyer. Si algú s'ha sentit malament pel que vaig dir, li demano disculpes", ha comentat.

En relació amb la seva marxa, a Alves se li ha preguntat si creu que Andrés Iniesta i Leo Messi finalment no renovaran i podrien seguir el mateix camí que ell i acabar la seva carrera lluny del Barcelona.

El defensa té clar que això seria el pitjor que li podia passar al conjunt blaugrana: "Per al bé del futbol i del Barça espero que ells segueixin. Si depengués de mi, cadascun tindria una estàtua aquí, perquè són llegendes d'aquest club, succeeixi el que succeeixi".

Dani Alves, malgrat seguir sentint molt afecte pel seu exequip, ha assegurat que ara mateix defensa "al cent per cent" els colors de la Juve i, encara que ja no comparteix vestidor amb el seu amic Leo Messi, sí que ho fa amb un dels jugadors amb més projecció del futbol actual, el també argentí Paulo Dybala.

"Futbolistes com ell (Dybala) fan que el teu equip tingui joc i possibilitats d'aspirar a coses grans i seguir fent història al futbol. Tant de bo que demà estigui a un nivell semblant al de l'anada (va marcar 2 gols), i tant de bo que nosaltres puguem competir al nivell que exigeix la nit", ha conclòs.