Golden State Warriors es tornat a erigir el millor equip de la temporada regular de l'NBA amb un balanç de 67-15 i són els principals candidats a l'anell en uns 'play-offs' que tindran diversos al·licients com l'enfrontament dels germans Gasol o el duel entre els candidats a MVP James Harden i Russell Westbrook.

Dissabte començaran les eliminatòries per l'anell en que han arribat sis dels deu jugadors espanyols que hi ha a l'NBA. Tan sols s'han quedat fora Ricky Rubio, Sergio Rodríguez i els germans Hernangómez, Willy i Juancho.

Els Spurs, segon millor equip de la competició (61-21), són l'alternativa als Warrios a l'Oest i començaran el seu camí davant Memphis Grizzlies (43-39). El duel sota la cistella entre Pau i Marc Gasol de ben segur que tindrà molta importància en el desenllaç de l'eliminatòria.

El vencedor d'aquesta ronda s'enfrontarà a Houston Rockets (55-27) o Oklahoma City Thunder (47-35), en què Àlex Abrines ja està recuperat de la seva lesió per debutar en els 'playoffs'. Centren tota l'atenció dos excompanys d'equip com Harden i Westbrook. El segon ve de batre el rècord històric de 'triples-doble' en una temporada amb 42.

A la part alta del quadre en aquesta Conferència, els Warriors són favorits davant Portland Trail Blazers (41-41) i es presumeix una ronda molt igualada entre Los Angeles Clippers i Utah Jazz, els dos equips amb un balanç de 51-31, tot i que l'avantatge de camp és per als californians.

Ibaka, Mirotic i Calderón volen brillar a l'Est

A la Conferència Est, Serge Ibaka és l'espanyol millor col·locat per arribar lluny, després que els seus Raptors, als quals va arribar a meitat de temporada procedent d'Orlando, hagin finalitzat tercers (51-31) i a només dues victòries del primer lloc. Els canadencs parteixen com a favorits davant Milwaukee Bucks (42-40) en una eliminatòria el guanyador jugarà contra els vigents campions Cleveland Cavaliers o Indiana Pacers.

A última hora van aconseguir el seu passi els Bulls de Nikola Mirotic (41-41), que viuran un duel de franquícies històricament guanyadores davant Boston Celtics (53-29), l'equip més llorejat de la NBA que s'ha apropiat del primer lloc de l'Est revivint els seus millors temps.

En aquesta mateixa part del quadre, José Manuel Calderón i els seus Atlanta Hawks (43-39) esperen donar problemes a Washington Wizards (49-33). Malgrat la seva dilatada trajectòria, el base extremeny amb prou feines ha pogut gaudir dels 'play-offs' al llarg de la seva carrera i ara espera fer-ho als seus 35 anys.

Aparellaments del 'play-off'

Conferència Oest:

Golden State Warriors - Portland Trail Blazers.

Los Angeles Clippers - Utah Jazz.

San Antonio Spurs - Memphis Grizzlies.

Houston Rockets - Oklahoma City Thunder.

Conferència Est:

Boston Celtics - Chicago Bulls.

Washington Wizards - Atlanta Hawks.

Cleveland Cavaliers - Indiana Pacers.

Toronto Raptors - Milwaukee Bucks.