El Portbou s'ha aferrat a la lluita per l'ascens a Tercera Catalana després de navegar com un ­transatlàntic en els últims cinc mesos de competició. Ara, el conjunt que entrena Jose García és tercer després d'igualar al camp del Base Roses B (1-1), però no depèn d'ell mateix per obtenir la segona plaça d'ascens directe perquè a cinc punts té el Vila-sacra, amb qui es veurà les cares el 14 de maig a fora de casa.

Si en les últimes setmanes el Garriguella havia fitxat el davanter Shota Janashvili i el Vila-sacra el també ofensiu Kone Abdoulaye (Viladamat), els portbouencs han contestat amb l'arribada d'un altre punta. Es tracta de l'hàbil Adrià Alarcón, que prové del Sant Miquel de Fluvià, de Tercera Catalana, i que havia jugat en el Navata, Vilafant Atlètic i Vilamalla.

Retrobament d'ex-Vilamalla

El reforç d'Alarcón es podria complementar amb l'arribada d'un altre davanter que el Portbou està intentant convèncer. Alarcón va debutar dissabte passat al camp del Base Roses B i confia a ser l'alternativa a Juanca Rojo, màxim realitzador dels portbouencs, amb 18 dianes. Precisament, ambdós jugadors es retroben després d'haver vestit la samarreta del Vilamalla (2012/13) a Segona Catalana quan acabaven de tancar l'etapa de juvenil. El Portbou només ha perdut 1 dels últims 18 partits, contra el Garriguella, i s'ha acabat refent després de sumar 11 dels 27 punts inicials.

El Garriguella cau contra el Col·lectivitat

Ni un instant de relaxament tenen els candidats a l'ascens a Tercera Catalana. Per exemple, el líder Garriguella s'ha de posar les piles després de sumar un punt en els dos últims partits: derrota amb el Col·lectivitat Boliviana (2-4), el diumenge passat, i empat a l'Armentera (0-0), el dimarts. Els de Fran Lara tenen ara només cinc punts de coixí respecte al Vila-sacra, que aquest diumenge (17 h) a casa disputarà el partit pendent contra el Llers.

Javi López debuta amb el Siurana marcant un gol en el Fortià

El Siurana ha dit adeu, en l'últim mes, a tota aspiració per intentar l'ascens a Tercera Catalana després de sumar 5 dels últims 18 punts possibles. En l'última derrota, diumenge passat davant el Fortià (1-4), va debutar amb gol Javi López, un migcampista que té passat al Llers, Salle Figueres i Garriguella.