La denúncia del jugador lleidatà Cheikh Saad acusant quatre companys seus a l'Eldenc de cobrar per perdre per 12-0 dissabte passat contra el Barça ha posat en l'aparador la caòtica temporada del club alacantí. Tres presidents, set entrenadors i al voltant de mig centenar de jugadors han passat per l'Eldenc en una situació que, a principi de temporada, era «impensable» pels futbolistes que hi van començar el curs. El primer a marxar va ser l'actual davanter del Llagostera Manu Gavilán que, aprofitant el mercat d'hivern, va fixar per l'equip del Gironès on, tot i haver de lluitar també per la permanència, s'ha estalviat de viure en primera persona l'esperpent en què s'ha convertit el seu antic equip en els últims mesos. «El dia 2 de gener ja estava aquí a Palamós, abans d'arribar a Nadal em va arribar la proposta del Llagostera i, veient que era un projecte interessant, vaig demanar marxar», explica Gavilán a qui, «suposo que per estalviar-se una fitxa alta», l'Eldenc va obrir la porta de sortida en el que seria l'inici d'una autèntica desbandada.

«Dels vint-i-un jugadors que vam començar només en queda un. Jorge Sánchez que era el capità i que, quan van arribar els impresentables dels italians, li van treure el braçalet i el tenien apartat sense ni tan sols anar convocat», apunta el davanter andalús del Llagostera que té clar que, tot i que l'equip ha estat sempre a la cua de classificació, tot es va embolicar amb l'arribada dels «impresentables dels italians que també han portat al club molts jugadors sense nivell». Precisament un dels italians, Filippo Vito Di Pierro, que feia d'entrenador en aquests últims mesos, va ser detingut ahir; i, ja ben entrada la tarda, l'Eldenc va anunciar que el proper cap de setmana, a casa contra el Sabadell, només jugaran els futbolistes que tenen clar que no s'han venut, entre ells José Sánchez i Cheikh Saad, a més de futbolistes del seu juvenil.

«La veritat és que veient com vam jugar durant la pretemporada semblava impossible que la temporada podria acabar així a l'Eldenc; ja en lliga els resultats van ser molt dolents i en el futbol és molt complicat canviar les dinàmiques. Anaven a la cua, però una altra cosa és tot el que ha passat des de que van arribar els italians...», va desgranant Manu Gavilán que, format al futbol base del Betis, va jugar a diferents equips italians, al Zamora de Segona B i al futbol austríac, per fitxar per l'Eldenc el passat estiu: «Vaig fer una bona temporada a Zamora i em va sortir l'oportunitat d'anar a Àustria (SV Ried de la primera divisió), però tampoc va ser un any fàcil perquè allà el nivell de vida, la gent i el futbol, que és molt físic i poc tècnic, és molt diferent que aquí».

Content ara al Llagostera

Manu Gavilán va canviar Àustria per Elda i, després de fer 3 gols (un al Llagostera) en divuit partits en la primera volta, al gener va fer un altre canvi. Aquest cop al Llagostera, on «tot i que l'equip també està en una situació esportiva complicada, estic molt a gust i esperem que en les setmanes vinents puguem aconseguir les victòries que ens fan falta per salvar-nos». Després de la victòria de dissabte passat contra l'Atlètic Llevant a Palamós, Manu Gavilán veu molt importants els dos pròxims partits, aquest dissabte contra el València B, i el Divendres Sant a Palamós contra, precisament, l'Eldenc, com «dues cites clau per salvar-se».

Des de la seva arribada al Llagostera el mes de gener, Manu Gavilán ha jugat vuit partits i ha marcat tres gols. «Llàstima de la lesió que vaig tenir només d'arribar», lamenta Gavilán que, molt a gust vivint a Palamós, té clar que vol continuar l'any vinent al Llagostera. «Sembla que la majoria de jugadors ens quedarem, hi ha un bon grup i estic segur que la temporada vinent podem estar millor i a Llagostera es pot fer un bon projecte per mirar més amunt en un futur», assegura el davanter.