Aritz Aduriz, autor dels dos gols de l'Athletic Club davant l'Espanyol a San Mamés (2-0), va accelerar l'esprint de l'Athletic en les últimes jornades cap a la zona europea. Per contra, l'equip català s'allunya d'ella.

L'ariet internacional va obrir el marcador transformant a l'estil Panenka, pel centre i amb un llançament gairebé ras, un claríssim penal de Víctor Sánchez a Iker Muniain; i el va tancar amb una rematada a un toc amb el peu esquerre a un gran centre de Beñat Etxebarria en un cop franc llunyà.

I encara va poder marcar un tercer gol Aduriz, que avui va superar a Julen Guerrero com a golejador en Lliga de l'Athletic, en la rematada a una pilota que li va caure a l'àrea petita per un mal rebuig visitant. Però la intervenció de Diego López, felina, va manar l'esfèric al travesser.

Hagués estat la cirereta del davanter donostiarra, que suma ja 20 gols en el que va de temporada -12 en Lliga- tot i haver complert 36 anys, i de la tasca coral d'un Athletic manifestament superior a l'Espanyol excepte en els primers minuts.

En aquest treball col·lectiu local, brillantor especial dels davanters, ja que Markel Susaeta va estar molt encertat en el retorn a la titularitat i Raúl García i Muniain van ser els que van fabricar la jugada del penal. La que, vist el que va passar a continuació, va decantar el xoc.

A l'Espanyol aquesta derrota gairebé l'elimina de la baralla europea en què esperava ficar-se avui.

- Fitxa tècnica:

2 - Athletic: Kepa; De Marcos, Yeray, Laporte, Saborit; Iturraspe, Beñat (Mikel Rico, m.81); Susaeta, Raúl García (Sant Josep, m.73), Muniain (Williams, m.62); i Aduriz.

0 - RCD Espanyol: Diego López; Víctor Sánchez, David López, Diego Reyes, Víctor Álvarez; Melendo (Hernán Pérez, m.46), Javi Fuego, Diop, Marc Roca (Jurat, m.46); Piatti i Álvaro Vázquez (Caicedo, m.75).

Gols: 1-0, m.16: Aduriz, de penal. 2-0, m.37: Aduriz.

Àrbitre: Martínez Munuera (Comité Valencià). Va mostrar targeta groga als locals Yeray (m.27), i als visitants Víctor Álvarez (m.18), David López (m.37) i Javi Fuego (m.91).

Incidències: Partit corresponent a la trentena jornada de Laliga Santander disputat a San Mamés davant 38.362 espectadors, segons dades del club bilbaí.