L'empresa DH Sports, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Roses, organitza aquest diumenge dia 9 d'abril (9 h) a Roses la segona edició de la Marxa Trail Pic de l'Àliga. Es tracta d'una cursa de muntanya destinada a tots els públics i que seguirà mantenint uns recorreguts similars als de l'estrena, de 20 km i 1.000 metres de desnivell (trail) i 8 km i 350 m. de desnivell (marxa).

"És una cursa apte per a tothom. La distància llarga arriba fins a dalt del Pic de l'Àliga i la curta es queda a 100 metres de desnivell del punt més alt de la muntanya", descriu Dani Haro, gerent de l'empresa organitzadora. El rosinc, que acaba d'aterrar d'Iran després de jugar un campionat de futbol platja amb el Llevant, considera que l'atractiu de la Pic de l'Àliga és que "comptem amb la gran sort de tenir, a Roses, una de les millors badies de Catalunya. Si li sumes que hi ha un paisatge tan especial com el Cap de Creus i que en el mateix recorregut podrem disposar de les dues coses, es genera un còctel molt interessant tant pel corredor professional com pel popular".

Haro explica que "la trail és més tècnica i difícil, ja que té dues pujades molt exigents i 1.000 metres de desnivell, mentre que la marxa és el recorregut popular i es pot fer tan corrent com caminant i gaudint de les vistes".

Consolidar-se en el calendari

El debut de la prova va tenir molt bona acceptació, amb la presència de 336 participants, i aquesta segona edició "arriba amb ganes de consolidar-se dins del panorama del trail running i de les curses populars", afegeix Haro. D'entre els inscrits a la llista destaquen noms com els de Xavi Llamas, David Alsina, Rubén Hernández, Alex Ezpeleta, Aleix Fàbregas, Paula Reixach, Patricia Torres, Montse Rivera, Sara Carmona i Míriam Garcia, entre altres.

Tret de sortida a la lliga de trail infantil Oncokids

Una de les novetats de la Pic de l'Àliga és que formarà part del circuit de la lliga de trail Oncokids, per a nens i nenes de 6 a 12 anys i que organitza Gas Mountain Kids, Fundació Oncolliga Girona, Consell Esportiu de l'Alt Empordà i Curses.cat. La prova rosinca serà la inaugural i en total n'hi haurà 12. "Agafem un tall de la cursa d'adults i el marquem per a mainada, poden córrer amb els monitors o amb els pares i quan acaben els fem jugar mentre els adults acaben la cursa", comenta Álvaro Elía, impulsor del projecte. "No són competitives i totes tindran un preu de 5 € en benefici de l'Oncolliga", afegeix. Paral·lelament a les proves de la Pic de l'Àliga, on hi haurà sorteig entre els participants, a la zona del complex esportiu Rescator, de Mas Oliva, hi haurà inflables, exhibició de pàdel, piscina i pista de futbol.