otser es va massa de pressa en el dia a dia i s'encadenen jornades sense aprofundir, o sense adonar-nos, que ens deixem pel camí alguns aspectes interessants. Potser a Reus, ara fa quatre jornades, va passar perquè el final de partit va ser d'infart amb el penal fallat pels locals en descompte; amb l'emprenyada monumental de l'expulsat Pablo Machín, amb l'expulsió d'Alcaraz després de veure dues grogues en dos minuts de diferència; o simplement perquè no hi vàrem parar prou atenció.

El cert és que quan Portu va marcar el 0-1 al minut 3 de la segona part, el davanter acabava de fer el gol 500 del Girona FC en aquestes nou temporades a Segona A. Una xifra rodona prou important com per ser esmentada i tinguda en compte.

D'aquests cinc-cents gols, òbviament, n'hi ha hagut de totes les factures. Des dels importants, com el del penal de Kiko Ratón contra el Múrcia o el de cap d'Ortuño a Ponferrada, fins a altres que ja no es recordaran mai més, a menys que no en veiem un dia les imatges.

Són molts els jugadors que han fet possible arribar a aquesta xifra dels 500 gols, però no és cap secret que, preferències puntuals al marge, es recorden el 18 marcats per Despotovic la temporada 2010/11; els mateixos 18 marcats per Ferran Corominas una campanya després; els 17 d'Acuña en l'exercici 2012/13; o els 16 de Fran Sandaza en la 14/15.

Dels 500 gols esmentats, el Girona n'ha marcat 487 en lliga regular i els altres 13 en les tres promocions d'ascens que ha disputat. Pels amants de les estadístiques, les dues primeres temporades a la categoria varen ser les de menys gols, amb 43 i 45, respectivament; mentre que l'any de Rubi l'equip va marcar 74 gols en la lliga regular, essent fins ara el sostre golejador dels de Montilivi.

La curiositat diu que la temporada passada, la 2015/16, l'equip va escriure el tercer registre més baix a l'hora de veure la porteria rival, amb només 46 gols marcats durant les 42 jornades de competició. Tot i la baixa xifra de gols, el Girona FC va jugar la promoció. La clau en aquest cas va ser rebre'n només 28 en contra, un autèntic record en aquest sentit.