El CABK Maresme Sud Team, amb un temps de 09:19:14, ha sigut el primer que ha creuat la línia d'arribada de la Trailwalker, la prova solidària que uneix els 100 quilòmetres entre Olot i Sant Feliu passant per la Via Verda. En formen part Rafel Zugasti Sempere, Sergi Farran Minguell, Antonio Navarro Garcia i Abel Gómez Álvarez. Han creuat la meta de Sant Feliu en equip, donant-se les mans, poc abans de dos quarts de vuit del vespre, enmig de l'aplaudiment dels espectadors que s'havien reunit al passeig.

La Oxfam Intermón Trailwalker ha arrencat avui a les 10 del matí a Olot amb la pluja com a convidada imprevista. Un total de 354 equips de quatre corredors, més de 2.000 participants, han començat el recorregut de 100 quilòmetres que els ha de dur fins a Sant Feliu de Guíxols en menys de 32 hores. Si bé els guanyadors han arribat ja, la resta de participants ho aniran fent durant la nit, la matinada, i demà al matí.

Tots els participants, per poder prendre part a la prova, han hagut de formalitzar un donatiu econòmic a l'hora d'inscriure's. La Trailwalker és la prova solidària que més recapta a Espanya, superant el milió d'euros. A les cites de Girona i Madrid, s'hi afegirà aquest any la del País Basc, amb una proposta pels dies 20 i 21 de maig al voltant de les muntanyes de Vitòria i l'embassament d'Ullibarri-Gamboa.

Hi ha participants de tota mena: atletes experimentats i d'altres que només són aficionats però que han aplegat un equip, amb amics o companys de feina, per posar el seu granet de sorra a la lluita contra la pobresa i el dret a l'aigua.

Segons les dades que va facilitar ahir Oxfam Intermón, fins ara gràcies al més de mig miler d'equips que participa en alguna de les tres curses convocades, la Trailwalker ja ha pogut recaptar més de 720.000 euros, una quantitat que té marge de creixement a falta encara de les proves del País Basc i Madrid. Tota la recaptació de la Trailwalker, es destina als més de 400 projectes que Oxfam Intermón té a tot el món per a la lluita contra la pobresa i el dret a l'aigua.

El repte solidari és el component principal de la prova, a més del treball en equip, la preparació esportiva i el desafiament físic i mental. Sota el lema «Quilòmetres que canvien vides» cada equip que participa a la competició es compromet a recaptar, abans de l'esdeveniment elegit, un mínim de 1.500 euros per donar suport als projectes d'Oxfam a tot el món.

Des del tret de sortida d'aquest matí a Olot, els participants tenen 32 hores per cobrir els 100 quilòmetres entre Olot i Sant Feliu.