01 de abril de 2017
01.04.2017

100 quilòmetres contra la fam

La nova edició de l'Oxfam Intermón Trailwalker portarà més de 2.200 persones, repartides en uns 370 equips, d'Olot a Sant Feliu en menys de 32 hores en un repte esportiu de caràcter solidari

01.04.2017 | 06:30
Un aspecte de la multitudinària sortida de l´edició passada de la Trailwalker, a Olot.

La Via Verda entre Olot i Sant Feliu de Guíxols es tornarà a omplir avui amb més de 2.200 corredors en una nova edició de la prova gironina del circuit Trailwalker, organitzat per Oxfam Intermón. 370 equips de sis persones (quatre competeixen i dues els donen suport extern, afrontaran el repte de cobrir els 100 quilòmetres que separen la Garrotxa de la Costa Brava centre en menys de 32 hores. S'espera els primers corredors pels voltants de les dues del migdia a Girona, i a quarts de vuit el vencedor hauria de passar per la meta de Sant Feliu, on s'han organitzat múltiples actes lúdics entre avui i demà en motiu d'aquesta prova esportiva i solidària.

Tots els participants, per poder prendre part a la prova, han hagut de formalitzar un donatiu econòmic a l'hora d'inscriure's. La Trailwalker és la prova solidaria que més recapta a Espanya, superant el milió d'euros. A les cites de Girona i Madrid, s'hi afegirà aquest any la del País Basc, amb una proposta pels dies 20 i 21 de maig al voltant de les muntanyes de Vitòria i l'embassament d'Ullibarri-Gamboa.

La prova gironina arrenca aquest matí (10.00) al recinte firal d'Olot. Hi haurà participants de tota mena: atletes experimentats i d'altres que només són aficionats però que han aplegat un equip, amb amics o companys de feina, per posar el seu granet de sorra a la lluita contra la pobresa i el dret a l'aigua.

Segons les dades que va facilitar ahir Oxfam Intermón, fins ara gràcies al més de mig miler d'equips que participa en alguna de les tres curses convocades, la Trailwalker ja ha pogut recaptar més de 720.000 euros, una quantitat que té marge de creixement a falta encara de les proves del País Basc i Madrid. Tota la recaptació de la Trailwalker, es destina als més de 400 projectes que Oxfam Intermón té a tot el món per a la lluita contra la pobresa i el dret a l'aigua.

El repte solidari és el component principal de la prova, a més del treball en equip, la preparació esportiva i el desafiament físic i mental. Sota el lema «Quilòmetres que canvien vides» cada equip que participa a la competició es compromet a recaptar, abans de l'esdeveniment elegit, un mínim de 1.500 euros per donar suport als projectes d'Oxfam a tot el món. Des del tret de sortida d'aquest matí a Olot, els participants tindran 32 hores per cobrir els 100 quilòmetres entre Olot i Sant Feliu. Els vencedors arribaran avui al vespre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook