El pilot alemany Sebastian Vettel (Ferrari) ha guanyat el Gran Premi d'Austràlia, la primera cursa de 2017, per davant del britànic Lewis Hamilton (Mercedes) i el seu company finlandès Valtteri Bottas, de manera que l'escuderia italiana ha tornat a aconseguir la victòria un any i mig després de l'última.

Vettel ha aconseguit el triomf gràcies a una encertada estratègia en realitzar la seva única parada de la cursa abans de Hamilton, amb el que ha aconseguit la victòria número 43 de la seva carrera, un any i mig després del seu últim triomf i el de Ferrari, que va ser al setembre de 2015 al Gran Premi de Singapur.

La quarta posició ha estat per a l'altre Ferrari del finlandès Kimi Raikkonen, seguit per l'holandès Max Verstappen (Red Bull), el brasiler Felipe Massa (Williams) i el mexicà Sergio Pérez (Force Índia), setè.

L'espanyol Carlos Sainz (Toro Rosso) ha acabat vuitè per davant del seu company rus Daniil Kvat i del francès Esteban Ocon (Force Índia), que ha tancat la zona de punts amb el desè lloc després de superar a l'espanyol Fernando Alonso (McLaren-Honda), que s'ha vist obligat a abandonar a tres voltes del final per un problema mecànic.

El pilot asturià, que havia circulat a la zona de punts fins a les últimes voltes, s'ha vist superat al mateix temps pel francès Esteban Ocon (Force Índia) i l'alemany Nico Hülkenberg (Renault).

Just després ha anunciat un problema mecànic per la ràdio, que l'ha portat a entrar als tallers en la volta 54 de les 57 de la cursa.