Maverick Viñales ha començat per la porta gran la temporada del Mundial de MotoGP amb la victòria en el circuit de Losail, aquest diumenge a la nit. A Qatar, en una cursa que s´ha endarrerit tres quarts d´hora per la pluja, el pilot de Roses i de Palau-saverdera partia amb la pole position, però ha passat del primer al cinquè lloc a l´inici.

Sense desesperar-se, s´ha mantingut pacient tot beneficiant-se de les caigudes del Johann Zarco i d'Andrea Iannone. Un cop escalat al tercer lloc, s´ha desfet de Marc Márquez i en les últimes voltes ha mantingut un frec a frec amb Andrea Dovizioso que s´ha decantat pel pilot altempordanès de Yamaha.

Després d´una pretemporada on havia estat el més ràpid, Maverick ha demostrat al damunt de la pista, a la primera carrera, que serà un dels màxims favorits al títol. El podi l´han completat Dovizioso i Valentino Rossi, company de Mack a Yamaha.

Una cursa amb inici accidentat

Pluja, retards, incertesa i una carrera escurçada a 20 voltes han estat els ingredients d'una nit que trigarà a ser oblidada pels pilots de la categoria reina. MotoGP ™ està de tornada per disputar la temporada 2017, i Maverick Viñales (Movistar Yamaha MotoGP) va retenir els titulars que va ocupar durant la pretemporada després d'aconseguir la seva primera victòria com a pilot oficial de Yamaha. No va ser fàcil. Andrea Dovizioso (Ducati Team) li va disputar el triomf en un espectacular duel sobre l'asfalt de Losail. Es va imposar l'espanyol, i l'italià va aconseguir, per tercer any consecutiu, un segon lloc a Qatar. Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP) va completar el podi després de remuntar des de la desena posició de la graella.

Una gran sortida d'Andrea Iannone (Team Suzuki Ecstar), que partia segon, va ser enfosquida pel rookie Johann Zarco (Monster Yamaha Tech 3). El francès va liderar amb mà de ferro durant les primeres voltes i va posar terra pel mig respecte als seus rivals, però el somni de vèncer en la seva primera carrera en MotoGP ™ es va esvair amb una caiguda en el revolt dos, que va deixar a 'DesmoDovi 'al capdavant de la prova.

Amb la Ducati nombre 04 tractava d'escapar-se, i poc després, Iannone ha caigut a terra quan lluitava pel segon lloc. Aquest incident deixava la caça en mans del vigent Campió, Marc Márquez (Repsol Honda Team), i també en les de Viñales i Rossi. Després d'una sèrie d'avançaments entre el # 46 i el # 93, 'The Doctor' i el seu company d'equip van deixar enrere a Márquez per anar a la recerca del primer classificat.

Viñales, Dovizioso i Rossi estaven al capdavant, però els dos primers tenien cert avantatge respecte al nou vegades Campió del Món. Les passades entre Viñales i Dovizioso van ser constants, fins que, en la penúltima volta, el pilot de Yamaha va aconseguir mantenir a ratlla el corredor de Ducati. Després de dominar en pretemporada i els entrenaments lliures del #QatarGP, Viñales creuava la meta en primera posició.

Márquez va ser quart, just per davant del seu company d'equip, Dani Pedrosa. El bicampió de 250cc va batallar amb Aleix Espargaró (Aprilia Racing Team Gresini), sisè classificat al final de la nit. Es tracta del primer top sis de la marca italiana des que va tornar a MotoGP ™.

Scott Redding (Octo Pramac Racing) i Jack Miller (EG 0,0 Marc VDS) van protagonitzar grans actuacions en acabar setè i vuitè, respectivament. Àlex Rins (Team Suzuki Ecstar) va acabar novè i va ser el millor rookie després de batre el desè classificat: Jonas Folger (Monster Yamaha Tech 3).

En el seu primer GP com a pilot oficial de Ducati, Jorge Lorenzo va barallar per la novena posició durant gran part de la carrera, però no va poder confirmar i va creuar la línia onzè. Héctor Barberá (Reale Avintia Racing) va ser tretzè, i Tito Rabat (EG 0,0 Marc VDS) va posar el colofó ??a les quinze primeres posicions.

Pol Espargaró va estrenar la primera temporada de l'Red Bull KTM Factory Racing en MotoGP ™ amb una setzena plaça, i Álvaro Bautista (Pull & Bear Aspar Team) va patir una caiguda que li va impedir finalitzar la carrera.

El pàdoc de MotoGP ™ posa rumb a Termes de Riu Profund per disputar el Gran Premi d'Argentina. Des d'allà, la categoria reina oferirà la segona entrega de la temporada 2017.

Consulteu aquí la classificació oficial de la cursa.