El gironí Maverick Viñales (Yamaha YZR M 1), Franco Morbidelli (Kalex) i Jorge Martín (Honda) sortiran des de les primeres posicions de les seves respectives categories al Gran Premi de Qatar, que es disputarà aquesta tarda al circuit de Losail. Les condicions meteorològiques van acabar provocant el desenllaç que gairebé tothom s'esperava però que, per una circumstància o una altra, es va anar dilatant en el temps, ja que les intenses pluges de divendres a la nit i d'ahir al matí van deixar el circuit de Losail en molt males condicions.

Les assistències del circuit van treballar durant tot el dia per intentar aconseguir les millors condicions possibles, però ni Losail, ni Qatar, són una zona en què plogui habitualment i les infraestructures del traçat es van convertir en un parany que va impossibilitar la disputa dels entrenaments. Els mals drenatges de la pista van provocar nombrosos embassaments d'aigua que les assistències del circuit van intentar treure amb tot tipus de maquinària, però també hi havia molta aigua fora de la pista, amb el consegüent perill per als pilots en cas de caiguda, i la organització va decidir la cancel·lació definitiva dels entrenaments oficials.

Així, les anteriors jornades d'entrenaments marcaran les formacions de sortida de totes les categories, de manera que Maverick Viñales i la seva Yamaha YZR M 1 sortiran des del millor lloc en MotoGP en la primera línia, juntament amb Andrea Iannone (Suzuki GSX-RR ), que va saber aprofitar a la perfecció el rebuf de la Ducati de Jorge Lorenzo per aconseguir-ho, i Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V).

Márquez, triple campió del món de MotoGP (2013, 2014 i 2016), només ha guanyat en una ocasió en aquest traçat, el 2014, i no és dels més apropiats a les característiques de la Repsol Honda, però almenys el fet sortir des de la primera línia li permetrà comptar amb possibilitats.

Viñales, que aconsegueix la seva primera millor classificació d'entrenaments en MotoGP, va confirmar d'aquesta manera la seva manifesta superioritat tant durant la pretemporada com ara en la primera carrera de l'any, en què Marc Márquez, defensor del títol, s'haurà d'esmerar al màxim per intentar polir el més de mig segon que acumula de desavantatge respecte al pilot de Yamaha.

Aquesta situació, per contra, complica molt l'estrena de Jorge Lorenzo amb la Ducati Desmosedici GP17, ja que, encara amb molta feina per fer, s'ha vist relegat amb la decisió de l'organització a la dotzena posició.