El Suprem revisarà el proper 20 d'abril, a porta tancada, el recurs que el futbolista Leo Messi i el seu pare han presentat contra la condemna a 21 mesos de presó que els va imposar l'Audiència de Barcelona per frau fiscal, una deliberació que tindrà lloc tres dies abans del clàssic contra el Reial Madrid.

El partit de la LigaSantander entre el Reial Madrid i el FC Barcelona es disputarà el 23 d'abril a les 20.45 h a l'estadi Santiago Bernabéu.

La deliberació de la sala no suposa necessàriament que acordin una fallada en la jornada de la vista, encara que tampoc és descartable que aquest dia es conegui si es confirma o no la condemna.

L'Audiència Provincial de Barcelona va condemnar l'internacional argentí i el seu pare per haver defraudat 4,1 milions a Hisenda mitjançant un entramat de societats interposades.

Fins i tot en el cas que el Suprem confirmés la pena, tots dos podrien evitar la presó, en no ser la pena superior als dos anys, sempre que així ho acordés l'Audiència, que també podria enviar-los a presó.

L'Audiència de Barcelona va recriminar a Messi que optés per una "ignorància deliberada" sobre la gestió dels seus ingressos per l'explotació dels seus drets d'imatge, davant de la "sospita justificada" que l'entramat societari del que es valia no era "clar i nítid ".

Lionel Messi i el seu pare van recórrer davant el Tribunal Suprem la condemna.