Maverick Viñales s'ha adjudicat la primera posició en l'inici del Gran Premi de Qatar, amb el vigent campió Marc Márquez (Repsol Honda Team) en segona posició a 596 mil·lèsimes del pilot rosinc del Movistar Yamaha.

La FP1 de Losail ha mantingut una de les imatges característiques de la pretemporada, perquè Dani Pedrosa, pilot del Repsol Honda Team, ha acabat tercer. El 'Bebé Samurái' i Viñales van ser els únics pilots que van acabar en el top cinc de tots els tests hivernals.

Jonas Folger (Monster Yamaha Tech 3) ha tornat a impressionar amb una quarta posició que el converteix en el rookie més ràpid del dia. Per darrere de l'alemany s'ha classificat Jorge Lorenzo (Ducati Team), l'encarregat de completar les cinc primeres posicions en el seu debut oficial com a pilot de la marca italiana.

Una altra actuació destacable ha estat la de Loris Baz. El pilot del Reale Avintia Racing ha finalitzat sisè, just per davant de Cal Crutchlow (LCR Honda). La vuitena plaça ha estat per a l'altre representant del Monster Yamaha Tech 3, el també debutant Johann Zarco.

Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP) ha marcat el novè temps més ràpid. Tot i que ha millorat en els últims instants de la sessió, està a gairebé un segon i mig de Viñales. Aleix Espargaró (Aprilia Racing Team Gresini) tanca els deu primers llocs de MotoGP ™.

En l'últim tram de la classificació es troba un trio d'espanyols: Àlex Rins (Team Suzuki Ecstar) ha acabat divuitè en el seu primer entrenament lliure sobre una MotoGP ™, seguit de Tito Rabat (Estrella Galicia 0,0 Marc VDS) i Héctor Barberá. El pilot del Reale Avintia Racing torna a la competició després de patir una lesió de clavícula que li va impedir prendre part en el #QatarTest. La primera KTM en la classificació és la d'un altre espanyol: Pol Espargaró (Red Bull KTM Factory Racing, 21º).

Sam Lowes (Aprilia Racing Team Gresini), Jack Miller (Estrella Galicia 0,0 Marc VDS) i Karel Abraham (Pull & Bear Aspar Team) s'han anat a terra durant la FP1, però cap d'ells ha patit més conseqüències.