El Llagostera i l'Estartit van escenificar ahir l'acord de col·laboració que han tancat per tal de consolidar els seus projectes futbolístics a la Costa Brava. Els blaugranes, que després de dos anys a Segona A, aquest curs competeixen a Segona B, col·laboraran a partir d'ara, estretament, amb el màxim referent femení de la provincia de Girona, que milita a la Segona divisió després d'haver viscut cinc temporades d'esplendor a l'antiga Superlliga, la màxima categoria estatal.

«Volem unir sinèrgies i col·laborar plegats», va explicar la presidenta del Llagostera, Isabel Tarragó, durant l'acte d'ahir, celebrat al CN l'Estartit. «Som dos clubs humils, de poble, que hem arribat a nivell inimaginables. La unió fa la força», va destacar. A partir d'ara l'Estartit, com fa el Llagostera, afegirà la nomunclatura Costa Brava a la seva denominació.

Per la seva banda el president de l'Estartit, Carles Nugué, que en breu abandonarà el càrrec després de 38 anys al club, va destacar que la col·laboració amb Tarragó i Oriol Alsina serà «beneficiosa» i va desitjar que el seu equip pugui mantenir la categoria i seguir a Segona divisió.

A l'acte també hi va prendre la paraula el regidor d'Esports i primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Torroella, Jordi Colomí, que va considerar l'entesa com «un pas important per dignificar i consolidar un dels projectes més importants de futbol femení que s'ha fet mai a Girona. És una bona notícia que l'Estartit vagi de la mà d'un club professional com és el Llagostera».

En aquesta primera temporada l'acord no té vincles ni econòmics ni federatius. Els clubs sí que col·laboraran a nivell mèdic i social, per exemple, per seguir engrescant i ampliant l'afició.