L'esportista català Kilian Jornet, cinc vegades campió del món de cursa vertical en la modalitat d'esquí de muntanya, ha anunciat que afrontarà l'ascens a l'Everest a la primavera, després que l'any passat no pogués coronar-lo a causa de la meteorologia.

L'Everest serà el cim que tancarà el projecte 'Summits of my life' (cims de la meva vida), que des del 2012 l'ha portat a establir rècords d'ascens i descens en muntanyes al voltant del món com el Cerví, McKinley, Mont Blanc i Aconcagua.

El 2016 la meteorologia va impedir a Kilian Jornet i al seu equip intentar l'ascens, així que tornaran a intentar-ho, però canviant de temporada. L'any passat ho van fer a final d'estiu i ara l'objectiu és intentar-ho a la primavera.

"Volíem viatjar a l'agost perquè l'any passat ens va agradar l'experiència i les condicions, però no serà possible per tema de permisos. L'any passat vam aprendre moltes coses que esperem poder posar en pràctica aquest any i segur que serà una gran experiència", ha dit Jornet en un comunicat.

A la tornada de l'Everest, sigui quin sigui el resultat, Kilian Jornet afrontarà un estiu ple de competicions de carreres.

"Mai he perdut la motivació per competir, però és cert que els últims anys la resta de projectes m'havien deixat poc temps. Les carreres serveixen de motivació per entrenar i donar el millor de nosaltres en un dia, així que tinc previst participar en algunes durant aquest estiu", ha confessat.

Una de les proves en les quals podria participar és el Marathon du Mont Blanc, a Chamonix, la presència del qual dependrà com sigui la volta de l'Everest. Una altra és la Hardrock americana, que ha guanyat tres vegades.

"És la millor ultra en què he participat, tant pel recorregut com per l'ambient. És una carrera que sempre m'agrada repetir", ha dit.

A l'agost tornarà a la Tromsö Skyrace, carrera en la qual no portarà el dorsal posat, sinó que formarà part del comitè organitzador, i al final de l'estiu competirà en l'Ultra Trail du Mont Blanc.

"Fa molts anys que no hi vaig i aquest any tinc ganes de tornar perquè sembla que hi haurà molt nivell. Poques vegades es troba una carrera amb tal densitat de corredors d'èlit, pel que pot ser un espectacle bonic en una ultra ràpida", ha destacat.

Finalment, Kilian Jornet viatjarà a Escòcia per participar en la Glen Coe i després la Salomon Ultra Pirineu també figura entre els seus plans.

"És la carrera de casa, on vaig començar a córrer i on sempre m'emociona tornar. L'ambient allà és molt especial", ha assenyalat el català.