Figueres serà l'escenari, aquest diumenge dia 26, de la segona edició de la Trobada de Penyes Barcelonistes de l'Empordà i de la Catalunya Nord. Aquesta activitat, que se celebra cada dos anys, es va iniciar a Torroella de Montgrí el 2015 i ara tindrà lloc a l'Alt Empordà amb la presència d'una trentena de penyes del Barça i del voltant de 500 assistents.

Entre els actes cal destacar que es tornaran a entregar els premis Tito Vilanova, que volen reconèixer aquelles persones que combreguin amb els valors del bellcairenc. Enguany, el guardonat serà Carles Rexach i en la seva primera edició van ser Jordi Roura i Aureli Altimira, col·laboradors de l'exmembre del Figueres en el primer equip del Barça.

Els organitzadors han escollit Rexach "pel que representa en el Barça i per la relació que tenia amb en Tito, havia estat el seu entrenador i va ser un dels avaladors perquè ocupés el lloc de Pep Guardiola", comentava Lluís Grau, president de la Federació de Penyes de l'Empordà i de la Catalunya Nord, en la presentació de l'esdeveniment, dijous passat a Figueres.

Amb Dídac Lee i Dani Sala

En la posada en escena, que va tenir lloc en el Col·legi d'Arquitectes, la sala de premsa de l'Ajuntament, també hi eren Marià Padrosa i Marc Sáez, presidents de la Penya Blaugrana de l'Alt Empordà i de la Penya Blaugrana Almogàvers Empordà, respectivament, que són els organitzadors de la trobada. Tanmateix, tampoc hi va faltar el figuerenc Dani Sala, el directiu de la Comissió de Penyes del Barça que aquest diumenge serà a Figueres juntament amb el també figuerenc Dídac Lee, vocal de la junta directiva.

Seguint en la mateixa línia, el regidor d'Esports de Figueres, Jordi Masquef, va destacar que "la vinculació de la ciutat amb el Barça és permanent, estem encantats que el club pensi en Figueres", en referència a les últimes activitats blaugrana a la ciutat, com la Setmana Barça Jugadors, Barçakids i FutbolNet.

Vindrà l'Avi del Barça

La 2a Trobada de Penyes Barcelonistes de l'Empordà i Catalunya Nord s'iniciarà a les 10.30 h amb una cercavila de gegants que aniran des de la plaça Catalunya fins a la plaça de l'Ajuntament, on és prevista una actuació dels Castellers de Figueres (11.30 h). Tot seguit (12 h), en el consistori hi haurà una recepció a la representació del Barça i als presidents de les Penyes de la Federació.

Els actes es traslladaran a la sala La Cate (12.45 h), on la periodista figuerenca Laura Brugués presentarà l'acte institucional, amb la presència de l'Avi del Barça -els organitzadors creuen que serà el primer cop que visita Figueres en un acte blaugrana- i amb entrega de records a les penyes assistents i dels premis Tito Vilanova, en els quals, a més del guardonat Carles Rexach, assistiran els pares del bellcairenc, que va morir ara fa tres anys.

La jornada es tancarà amb un dinar de germanor al restaurant El Pa Volador de Vilatenim.