El derbi que demà a la tarda, a partir de les 5, disputaran al Municipal de Peralada l'equip local i el Palamós presenta un munt d'al·licients. Per començar, a les files del degà hi ha uns quants futbolistes que fins fa ben poc defensaven els colors del conjunt xampanyer. Es tracta del mitjapunta Jaume Duran, el migcampista Guillem Cornellà i el defensa Sergio Garcia. Tots tres, són ara indiscutibles en els onzes del tècnic Joan Mármol i peces clau per explicar la bona trajectòria d'un equip, el palamosí, que es troba a només quatre punts del play-off d'ascens a la Segona Divisió B. A tots ells se'ls ha de sumar Narcís Barrera, un altre jugador que ara milita al Palamós però que fins no fa gaire defensava els colors del Peralada. En canvi, al bàndol contrari i arran de la renovació total de la seva plantilla, no hi ha cap futbolista amb passat al club de la Costa Brava.

Serà un derbi d'alçada, amb dos equips que ocupen la part alta de la clsasificació, tot i que hi ha certa distància entre ells. El Peralada és segon, a cinc punts del líder Olot, i porta sis jornades consecutives sumant, amb un balanç de 12 punts dels últims 18. A més, acumula un total de 417 minuts sense encaixar cap gol, el que confirma que la seva defensa és la millor del grup cinquè de la Tercera Divisió, amb només 17 dianes en contra.

Precedents molt igualats

Exceptuant aquesta temporada, en què el Palamós es va convertir en el primer equip capaç de guanyar els d'Arnau Sala quan aquests portaven 10 jornades consecutives sense perdre (el derbi es va decidir gràcies a un solitari gol de Serramitja), els enfrontaments entre els xampanyers i els de la Costa Brava s'han caracteritzat pels empats. En els dos anteriors cursos es van produir fins a quatre igualades. En la temporada 2014-15, 0 a 0 a Palamós i 1 a 1 a Peralada, mentre que la temporada passada, 1 a 1 a l'estadi palamosí i 2 a 2 al Municipal de Peralada.

Comença el Tourmalet

El Palamós, que dimecres passat va jugar el partit ajornat al Narcís Sala (1-1), té per davant un exigent calendari que l'obligarà a enfrontar-se contra els 4 primers classificats en les properes 5 jornades: diumenge davant el Peralada (2n), seguidament rebrà el Vilafranca (3r) i posteriorment visitarà l'Olot (líder). Després hi ha un breu parèntesi perquè rebrà el Manlleu (17è), però el Tourmalet no s'acabarà fins la visita a l'Ascó (4t).