Figueres serà l'escenari, el pròxim diumenge dia 26 de març, de la segona edició de la Trobada de Penyes Barcelonistes de l'Empordà i de la Catalunya Nord. Aquesta activitat, que se celebra cada dos anys, es va iniciar a Torroella de Montgrí el 2015 i ara tindrà lloc a l'Alt Empordà amb la presència d'una trentena de penyes del Barça. Entre els actes cal destacar que es tornaran a entregar els premis Tito Vilanova, que volen reconèixer a aquelles persones que combreguin amb els valors del bellcairenc. En la seva primera edició, aquest guardó va recaure a Jordi Roura i Aureli Altimira, col·laboradors de l'exmembre del Figueres en el primer equip del Barça, i enguany anirà en mans de Carles Rexach.

La trobada s'ha presentat a Figueres aquest dijous a la sala de premsa de l'Ajuntament, a la seu del Col·legi d'Arquitectes, i ha comptat amb la presència de Jordi Masquef, regidor d'Esports, i de Lluís Grau, Marià Padrosa i Marc Sáez, presidents de la Federació de Penyes de l'Empordà i de la Catalunya Nord, de la Penya Blaugrana de l'Alt Empordà i de la Penya Blaugrana Almogàvers Empordà, respectivament.

Cercavila de gegants, entrega de records i dinar

La 2a Trobada de Penyes Barcelonistes de l'Empordà i Catalunya Nord s'iniciarà a les 10.30 h amb una cercavila de gegants que aniran des de la plaça Catalunya fins a la plaça de l'Ajuntament, on és prevista una actuació dels Castellers de Figueres (11.30 h). Tot seguit, en el consistori hi haurà una recepció a la representació del Barça i als presidents de les Penyes de la Federació.

Els actes es traslladaran a la sala La Cate (12.45 h), on la periodista figuerenca Laura Brugués presentarà l'acte institucional de la trobada, amb la presència de l'Avi del Barça i amb entrega de records a les penyes assistents i dels premis Tito Vilanova. La jornada es tancarà amb un dinar de germanor en el restaurant Pa Volador de Vilatenim.