El novembre, just després d'haver acabat el Mundial del 2016 amb Suzuki, Maverick Viñales va pujar per primer cop a la Yamaha i va ser el millor en els entrenaments que es van fer al circuit valencià de Xest. En aquell moment, amb tots els grans de la categoria en procés de descompressió un cop acabat el mundial del 2016, va ser percebut com una nova mostra del que tothom sabia des de feia anys: Maverick té molt talent. Ara bé, passats els dos mesos de vacances, la Yamaha de Viñales ha marcat els millors temps en els tres entrenaments oficials que s'han fet entre febrer i març. El darrer aquest passat cap de setmana a Losail (Qatar) i, abans, en els circuits de Sepang (Malàisia) i a Phillips Island (Austràlia).

Unes actuacions que han catapultat el pilot de Roses com el gran rival de Marc Márquez en la lluita pel títol. Els altres semblen quedar en segon terme. Lorenzo haurà d'adaptar-se a la Ducati buscant l'objectiu, a més llarg termini, de guanyat el títol amb dues marques diferents; a Pedrosa ja se'l veu més com a un company d'equip amable per al de Cervera que no pas com a alternativa real: i, després de Losail, on l'altra Ducati (Dovizioso) va fer el segon millor temps rere Viñales, el mateix Valentino Rossi admetia que està lluny del seu nou company a Yamaha. «Necessitaria un miracle», va dir el veterà pilot italià, set cops campió del món a la màxima categoria, i que comença a veure's incapaç de rodar al mateix nivell de Mack quan, d'aquí a només dues setmanes, comenci el mundial del 2017 al Losail. Precisament, el mateix circuit on Maverick Viñales ha estat el millor el passat cap de setmana, tant en volta ràpida com en ritme sostingut en una simulació de cursa. Grans sensacions que porten Maverick Viñales a exhibir la seva ambició habitual. «El meu favorit per gua­nyar el Mundial soc jo. Estaria bé que el segon fos Rossi, per ser el meu company d'equip, i la tercera posició tant me fa», ha explicat el pilot empordanès en una entrevista a la web de la casa d'apostes Sportium, que ahir recollia l'Agència EFE.

«El Mundial és molt llarg i són moltes curses. Hi haurà dies bons i dies menys bons, però jo sempre vull guanyar, és una sensació increïble. Quedar segon o tercer no entra en els meus plans. El número 1 te'l guanyes a la pista i no m'agrada regalar cap punt», recalca Viñales en una entrevista on torna a deixar clar que, tot i la rivalitat, la seva admiració per al pilot italià continua intacta: «El meu referent sempre ha estat ell. És al·lucinant el carisma que té i comprovar com l'estima la gent».

Un autèntic ídol que ara, amb l'arribada del rosinc a Yamaha, es converteix tant en company d'escuderia com rival en la lluita pel títol: «La mateixa competició decidirà el camí a seguir, però segur que hi haurà igualtat d'oportunitats. Jo sortiré a totes des del principi per ser campió, vaig fitxar per Yamaha amb aquesta idea al cap. Sempre he tingut molt de respecte per als meus companys d'equip i cal ser intel·ligents i evitar una ­guerra interna. El que passi a la pista es quedarà aquí».

I és que Maverick Viñales no està per perdre el temps en res que no sigui anar sumant punts, i victòries, en tots els Grans Premis. Començant pel d'aquí a deu dies a Qatar. «Només val guanyar des de la primera cursa. Soc molt competitiu i per a mi és molt important saber que puc acabar primer. Em fa estar molt més tranquil i concentrat. Sé què és sortir davant i ser allà tota la cursa perquè tinc un estil de pilotatge agressiu», detalla el nou pilot de Yamaha en l'entrevista a Sportium. Valentino Rossi a banda, Maverick Viñales parla de Marc Márquez i de Jorge Lorenzo com altres rivals pel títol. Sobre el lleidatà, Viñales apunta que «ens coneixem des de petits i és un pilot molt agressiu. Hauré d'entrar al màxim als revolts per derrotar-lo. Segur que hi haurà molta rivalitat des del principi». Mentre que del mallorquí, Maverick destaca que «té un gran talent i estar tant de temps a dalt només està a l'abast dels millors».