Gerard Piqué va dir, minuts després que el Barça hagués consumat la remuntada contra el París Saint Germain, que el que caldria fer d'aquí a nou mesos és «llogar infermeres perquè avui es farà molt l'amor». Es referia a la possibilitat que l'alegria dels aficionats barcelonistes donés com a fruit un augment de la natalitat coincidint amb el pont de la Puríssima. De fet, seria dia per dia, ja que el partit es va jugar el 8 de març.

«Segurament, al seu cap, hi havia el nostre estudi, perquè quan el vam publicar es va fer molt famós». Qui ho afirma és l'oncòleg i cap de la Unitat d'Innovació i Recerca d'Al-thaia Jesús Montesinos, portaveu d'una investigació presentada el 2013, que es va encarregar de demostrar que nou mesos després del mític gol d'Andrés Iniesta a Stamford Bridge i de les victòries del FC Barcelona en la Copa, la Lliga i la Lliga de Campions d'aquell any, hi va haver un repunt de la natalitat a les comarques del Bages i del Solsonès del 16%.

Curiosament, la intenció del grup de Montesinos a l'hora d'iniciar la investigació era negar que l'alegria per les victòries provoqués una crescuda de la natalitat. Relata que «el 2009 vam sentir una enquesta periodística, no científica, segons la qual hi havia hagut un ascens de la natalitat del 45%, que ens va semblar fora de mida. Aleshores, vam voler fer un estudi pensant que les dades que n'obtindríem mostrarien a tothom que no era cert que hagués passat això, sinó que les xifres es mantenien en nivells normals. La nostra sorpresa va ser quan vam arribar a la conclusió que sí que hi havia un ascens important».

Vist això, es pot arribar a la conclusió que és possible que el proper desembre hi hagi molts naixements d'aquells que són desitjats, però que potser no estaven previstos. Montesinos veu una sèrie de diferències entre tot el que succeïa el 2009 i el que passa ara. Segons ell, «en aquell moment els aficionats del Barça estaven molt més faltats d'alegries perquè l'equip venia d'una mala època i allò va ser una explosió. Ara, tothom va bastant més satisfet en aquest sentit».