La Volta a Catalunya va presentar ahir la seva 97a edició, que es disputarà del 24 al 30 de març, amb la qual els seus organitzadors esperen que la carrera segueixi consolidant-se com una cita de referència al calendari ciclista mundial amb un cartell de luxe i un recorregut renovat.

La prova per etapes més antiga del món després del Giro d'Itàlia i el Tour de França comptarà, entre d'altres, amb la participació de Chris Froome (Sky), vigent campió del Tour de França, i Alejandro Valverde i Alberto Contador (Trek Segafredo).

La prova començarà a Calella el 20 de març i finalitzarà el 26 de març en el ja tradicional circuit per la muntanya de Montjuïc (Barcelona) i inclourà 20 passos de muntanya, un de categoria especial, al qual se sumaran sis de primera, quatre de segona i nou de tercera.

Una de les etapes destacades serà la segona, una contrarellotge per equips de 41,3 quilòmetres que tindrà lloc al Pla de l'Estany, una de les grans novetats de la 97a edició. I l'endemà hi haurà l'etapa Mataró-La Molina. Un altre dels al·licients és la cinquena etapa entre Valls i Lo Port (Tortosa), de 182 quilòmetres, amb un final en un port de categoria especial al massís de Beseit.