El Bordils ja té la primera pota del seu triplet particular gràcies a la permanència matemàtica a Primera Nacional de l'equip de vòlei. Les noies de Pau Llach van tombar dissabte el Pishiup Saragossa (3-2) i van assolir l'objectiu quatre jornades abans d'acabar la lliga. Ara els qui han de completar la feina són els dos primers equips d'handbol. A Divisió de Plata el bloc que dirigeix Pau Campos ho té molt ben encarrilat gràcies a una sèrie de quatre triomfs seguits que els han donat sis punts de marge sobre el descens quan només en queden 14 en joc. Dissabte, al Blanc-i-Verd, partit clau contra el Còrdova, un altre rival directe, que pot segellar la salvació virtual deixant els andalusos vuit punts per sota, amb sis úniques jornades per davant. El Bordils B, mentretant, a Primera Nacional, està fora dels llocs de descens amb un marge de dos punts. Amb la situació esportiva encarada, al club totes les mirades se centren en la junta gestora i els seus intents per trobar algú que vulgui fer-se càrrec de la directiva.

La temporada passada l'equip de vòlei femení es va salvar l'última jornada, després de molts patiments. Aquesta vegada ha pogut celebrar l'èxit a falta de quatre partits. Un magnífic inici de lliga va permetre que les noies de Pau Llach es plantessin al Nadal amb bona part de la feina feta. L'entrenador admet que «a la segona volta hem baixat el nivell, sigui perquè hi ha hagut jugadores que han anat a ajudar els equips juvenil i cadet, o perquè ens hem anat relaxant veient que no patíem per baix». Ara els queden partits contra els tres primers, Sant Cugat, Vall d'Hebrón i Esplugues, i el Sabadell. «Tothom ens diu que per ser d'un poble petit com Bordils, tenim molt mèrit i molt bon equip. Hi ha al club jugadores interessants que poden arribar lluny», reflexiona Llach, que aquest curs ha debutat a la banqueta. Ara l'objectiu és evitar el descens del juvenil, el cadet i l'infantil, que militen a Primera Catalana i juguen per no baixar. El vòlei mou a Bordils al voltant d'un centenar de noies. Per sobre de Primera Nacional només hi ha les Superlligues (1 i 2).

En handbol el Bordils també té la feina ben encarada, sobretot el primer equip. El bloc de Pau Campos ha guanyat quatre partits seguits i això els ha permés sortir del descens i adquirir un coixí de sis punts. Dissabte han de rematar la feina contra el Còrdova, fet que els permetria igualar la millor ratxa de victòries des que juguen a Plata i que data del primer any a la categoria. «Hem fet els deures quan tocava i ara només queda presentar el treball de final de curs», deia ahir Pau Campos, traient la seva cara de docent.

El Bordils B, a Primera Nacional, té dos punts de marge sobre el descens. Carles Ramonet diu que «no hi ha res decidit. Dels 8 partits que queden, 5 són contra rivals directes. Si fem sis punts més ens salvarem. Aquest cap de setmana visitem l'Adrianenc, el segon, i després començarà la nostra lliga de debò».