El Reial Madrid es va exhibir amb una golejada (1-4) davant l'Eibar a Ipurua que li permet seguir el pols amb el Barça pel lideratge de Laliga Santander. Els blancs van donar una imatge molt millorada respecte a l'empat de dimecres davant Las Palmas (3-3) i van aconseguir un reforç moral amb vista al seu compromís de dimarts contra el Nàpols a la Lliga de Campions.

L'entrenador madridista, Zinedine Zidane, amb les baixes de Cristiano Ronaldo, Bale i Álvaro Morata, va alinear inicialment a Lucas Vázquez i Marco Asensio com a acompanyants de Karim Benzema a la davantera. A més, el tècnic va donar descans a Toni Kroos (va jugar James) i Marcelo (va actuar Nacho). Tots aquests canvis van donar resultat, perquè la primera part, que va acabar 0-3, només va tenir un color, el blanc, amb un Reial Madrid molt superior a un Eibar que va jugar la pitjor primera meitat de la lliga. El conjunt blaugrana va estar desconegut, malament en totes les seves línies, molt allunyat del que li ha permès ser setè a la classificació. Va caure un fort xàfec d'aigua abans de començar el partit, el que va fer que la gespa, molt mullada, estigués molt ràpida al principi.

Benzema va ser el blanc més actiu, ja que es va moure amb molta llibertat en l'atac merengue, i va marcar el primer gol. El francès va rematar al segon pal (després de fallar Antonio Lluna) un centre d'Asensio, va rebutjar el porter Yoel Rodríguez, i va aprofitar el rebuig per fer el 0-1. Els madridistes es van animar i van estar a punt d'augmentar la seva renda, tot i que ho va impedir Mauro Dos Santos, que va tallar a la ratlla de gol una passada enverinat. El Reial Madrid va tornar a la càrrega i Benzema va posar el 2-0 a l'empènyer a la ratlla de gol un centre de falta llançat des de la dreta per James Rodríguez. Va ser el càstig per l'entrada que li va fer Luna a Lucas Vázquez, i que l'àrbitre va assenyalar la falta que va acabar en gol. L'Eibar, desconegut i jugant els pitjors minuts de tota la temporada, tampoc va ser capaç de frenar Benzema, que va centrar des de la dreta i James amb l'esquerra va marcar el 0-3, que sentenciava el partit (m. 28).

La segona part va començar com la primera, amb una ocasió de Benzema, que, sol a l'àrea, va disparar amb poc angle i la pilota es va passejar davant de la porteria. En el 59, Marco Asensio va aprofitar un rebuig per marcar el 0-4 del Reial Madrid. Al 71, l'Eibar va marcar el gol de l'honor, obra de Rubén Peña. Amb aquest triomf, el Madrid, que té un partit menys, segueix el frec a frec amb el Barça al capdavant de la Lliga quan només falten 12 jornades.