La selecció catalana sub-18 va aconseguir, diumenge passat a Sant Boi de Llobregat, l'accés a la fase final del Campionat d'Espanya de seleccions, després d'igualar amb Múrcia (1-1) i d'haver superat, dos dies abans, València (1-3). L'únic representant altempordanès amb Catalunya era Valery Fernández, migcampista de l'Escala que actualment milita en el juvenil B del Girona, després d'haver defensat les samarretes del Barça i de l'equip del seu poble.

Per segona vegada has estat convocat amb Catalunya sub-18 per a la fase prèvia del Campionat d'Espanya.

Estic molt content i molt agraït, ja que una convocatòria no és una cosa que et passa cada dia i la veritat és que estic molt feliç. Les coses estan sortint bé de moment. No és la primera vegada que estic seleccionat, ja que durant el Nadal vam disputar la primera fase a Mallorca i vam guanyar a Extremadura i Melilla.

Et trobes en el juvenil B del Girona després de passar per l'Escala i la base del Barça. Com va anar l'experiència amb el club blaugrana?

Vaig tenir la sort de jugar al Barça, però per decisió personal vaig decidir marxar i tornar al Girona, fins que vaig tornar a l'Escala fa un any. A l'Escala em van donar la confiança per tornar a ser el que era i estic molt agraït, sobretot a Pitu Batlle, l'entrenador de l’Escala en aquella època. Vaig tornar a agafar confiança i en sis mesos he tingut la sort de jugar força bé i estar seleccionat.

L'escalenc Pitu Batlle, ara a la banqueta del Gironès-Sàbat, et va fer debutar a Primera Catalana contra el Mollet. Com ho recordes?

Gràcies a ell vaig tornar a ser el que era. Em va fer que tornés a tenir ganes amb el futbol, perquè quan vaig tornar del Girona a l'Escala les havia perdut.

Després de recuperar la teva millor versió, on t'agradaria arribar?

Vull aspirar a ser professional. Aquest és el meu objectiu, ara les coses estan sortint. Estic molt motivat i tinc la sort que la meva família ha estat el meu costat. Gràcies a ells estic on estic i em veig capacitat.