Arribar al final d'una volta i haver-ho jugat tot no és senzill i ­menys per a un futbolista que no ocupa la porteria, encara que cada cop més aquesta posició passa per la roda de les rotacions. I és que cada representant altempordanès de Tercera Divisió té un jugador de camp que ha disputat els 1.710 minuts dels 19 partits de lliga. Es tracta del davanter David Corominas (Peralada) i dels defenses Sergi Romero (Figueres) i Sergi Murga (La Jonquera). A la resta de la categoria, amb els mateixos registres es troben els defenses Subi (Palamós) i Hèctor Rodríguez (Ascó), així com els porters Manu Martín (Castelldefels), Segovia (Sant Andreu), Toni Casamayor (Santfeliuenc) i Ortega (Terrassa), segons dades del portal Tercera.cat.

Si el Peralada s'ha proclamat campió d'hivern és per tenir homes tan decisius com Coro. El maresmenc ho ha jugat tot i, a més, els nou gols que ha anotat el converteixen com a pitxitxi dels d´Arnau Sala i Xavi Punsí. L'exjugador de l'Olot, l'Hospitalet, Universidad de las Palmas i de la lliga japonesa té 31 anys i és l'home més veterà de la plantilla, a més de portar el braçalet de capità. "No puc estar més content, tinc tota la confiança amb els místers i ens hem adaptat molt bé", comenta Coro sobre els seus registres, en consonància amb els de l'equip.

"Ho hem fet molt bé i no s'ha d'aturar aquí, crec que acabarem a play-off i hem de fer el màxim de punts per lluitar pel títol", diu un Coro que viu entre Vilassar de Mar i Argentona i que, amb el seu company d'equip, Xavi Boniquet, s'han agafat un apartament a Llançà per tenir més comoditat els caps de setmana.

Millorar lluny de Vilatenim

Per la seva part, el Figueres, situat a mitja taula, compta amb Romero (26 anys) com a incansable. El central gironí és, al costat de Toni Cunill, una peça bàsica a l'eix central de Chicho i compleix la segona temporada a Vilatenim després d'haver vestit els colors del Peralada, Girona B, Palamós, Farners i Cassà. "Haver-ho jugat tot és anecdòtic, el més important és que la confiança amb en ­Chicho és mútua; ell sap el punt d´exigència que em pot demanar i jo crec en la seva idea de joc", confessa Romero, reconvertit en central els darrers anys.

En l'àmbit col·lectiu, l'esquerrà explica que "les sensacions són bones, tornem amb ganes de millorar, ja que els números a Vilatenim són notables, però a fora insuficients".

Murga gaudeix més ara

Com Coro, a la Jonquera Sergi Murga és el jugador de més edat i viu una segona joventut, una veterania que el fa més fort amb 33 anys. "Estic en un club humil on em trobo molt còmode, gaudeixo més el futbol ara que quan era jove; l'Axel (Vizuete) em dóna confiança", diu el central de Vilafant, que viu una segona etapa a La Jonquera.

L'ex del Figueres, Peralada, Cassà, Guíxols, Palafrugell i Banyoles és un dels principals responsables -amb el porter Toni Montero i amb l'altre central, Botxi- que l'equip fronterer, tretzè classificat en l'any del debut, sigui el menys golejat de Tercera, amb 11 dianes en 19 partits. "La primera volta ha estat molt positiva, hem estat un equip molt sòlid a quis ha costat marcar gols, però es pot revertir i ho estem treballant", conclou Murga.