El Club d'Escacs Atzucac, creat aquest 2017, competeix a la Lliga Catalana amb reclusos del Centre Penitenciari Puig de les Basses, ubicat al terme municipal de Figueres. El nou club compta amb dos equips a Tercera Divisió provincial, la categoria més baixa de la lliga. Totes les partides de l'Atzucac es disputen en un dels mòduls educatius del Puig de les Basses i els rivals, per a enfrontar-s'hi, han de ser majors d'edat.

El darrer enfrontament de l'equip B de l'Atzucac va ser contra el CE Alt Empordà B, de Figueres, que va explicar de la següent manera l'experiència després de guanyar 3-1:

"Diumenge 19 de febrer ens va tocar. Ja d'entrada vam fer tard, és un lloc a on rarament s'hi va i el Google Maps ens va fer perdre per una urbanificació. Finalment vam arribar. Ens esperaven per acompanyar-nos. Vam passar una primera enclusa, tot seguit una segona on vam deixar mòbils, carteres i altres estris que creiem imprescindibles i finalment la tercera que ja ens va deixar a la sala de joc on ens esperava l'Elias Muratet i dos jugadors de l'Atzucac, els altres dos van arribar tot seguit.El nostre equip va estar format pel secretari del club Andreu Serra, pare del segon tauler de l'equip A, Josep Salleras, The President i pare del quart, Xavier Núñez germà del tercer i Fernando Hervás que s'estrenava en competició i pare de Flavio Hervás que, en uns anys, també serà de l'A. Entre tots els jugadors de l'equip havien jugat una partida aquest any.Ràpidament van començar les batalles i pare Salleras va decantar la seva partida amb Catilin C. al tauler 2, van aprofitar per anar a la sala d'anàlisi on es van demostrar els fonaments de Catilin com la seva poca experiència en competició, encara. Oscar F. al quart tauler es va imposar a Hervás, perquè els peons no el van creure i van anar on no tocava, empatant el matx.Núñez va decantar la partida del tercer tauler amb Ezequiel R. Núñez tenia pressa perquè és entrenador d'un equip de futbol base del Peralada.Finalment la batalla al primer tauler entre Serra sènior i Luis G. es va decantar pel nostre costat. Luis va acabar dient "no hay nada que hacer" tot i que a estones va estar a prop "de hacerlo".Va ser un bon dia, una bona experiència, algun funcionari es va acostar a veure les partides. En sortir, els Mossos ens anaven preguntant com havia anat amb ganes de què "el seu equip" hagués tingut un bon resultat.Gran tasca d'Elias Muratet i el seu equip de voluntaris que porta felicitat i treu de la rutina a una gent que en té molta".