D'entre els 16 palistes altempordanesos i de clubs locals que el cap de setmana van participar en el Torneig Estatal de tennis taula de Valladolid, tres van pujar al podi. Es tractava d'una competició on prenien part des de benjamins fins a veterans, que es va disputar al poliesportiu Pisuerga i que era clau per sumar punts pel rànquing i classificar-se per al Campionat d'Espanya de l'estiu que ve.

Cal destacar, pel CER l'Escala, el primer lloc del juvenil Joan Masip, jugador igualadí que va fitxar pel primer equip escalenc l'estiu passat. Qui del CER l'Escala també va pujar en el calaix va ser l'infantil palafrugellenc Norbert Tauler, tercer i després de desfer-se de l'escalenc Iker González als quarts de final. El club costaner també hi va desplaçar el benjamí Alex Portell.

Per la seva part, el Tramuntana va ser a Valladolid amb nou jugadors i el paper més destacat va ser per al president, Jaume Muntada, sotscampió en veterans +40.

Mentrestant, a les portes de les semifinals van quedar-hi la sub-23 Sara Ballester i l'alevina Jana Riera, mentre que a vuitens de final van cedir el sènior Jordi Saguer, la sub-23 Miqueleta Balanzó i l'alevina Clàudia Pérez -en un duel amb Riera. Els figuerencs també van competir amb la veterana Sabrina Takenouchi, l'infantil Linda Thomson i l'alevina Mercè Puig, que no van poder passar de la fase de grups.

Sáenz, Vidal i Grau, sense podi

D’altra banda, les jugadores sorgides del CTT Bàscara Mariona Sáenz (Cassà) i Abril Vidal (Vic) van arribar fins als quarts de final del Torneig Estatal en sots-23 i benjamins, respectivament, mentre que el figuerenc i ex del TT Tramuntana Sergi Grau (Mataró) va finalitzar la seva participació als vuitens de final en topar amb el que seria sotscampió.